Jump to content

Klinsmann kapitány lenne!

2017. 12. 04. 12:58

Szívesen irányítaná az ausztrál labdarúgó-válogatottat Jürgen Klinsmann, akit tavaly novemberben menesztettek az amerikai szövetségi kapitányi posztról.

 

Helyi sajtóértesülések szerint az 53 éves német tréner egy közeli barátján keresztül puhatolózásokba kezdett, s elmondása szerint azért is érdekli a feladat, mert hasonló ahhoz, amivel az Egyesült Államok válogatottjának élén találkozott.

Ugyancsak médiabeszámoló szerint az ausztrál szövetségnek éves szinten 1.14 millió dollár áll rendelkezésére a szövetségi kapitány díjazására, ez az összeg pedig csak a fele Klinsmann korábbi fizetésének.

Ange Postecoglou, az ausztrál válogatott eddigi szövetségi kapitánya – családi okokra hivatkozva – két hete mondott le annak ellenére, hogy csapatát kijuttatta a jövő évi, oroszországi világbajnokságra.

A játékosként világbajnok (1990) Klinsmannt, aki 2011-től irányította az amerikai válogatottat, bő egy éve az után menesztették, hogy csapata előbb 2–1-re kikapott otthon Mexikótól, négy nappal később pedig Costa Rica vendégeként szenvedett súlyos, 4–0-s vereséget. Az amerikai válogatott végül nem is jutott ki a világbajnokságra.

Az ausztrálok a franciákkal, a peruiakkal és a dánokkal játszanak majd a vb C-csoportjában.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI, twitter)