Jump to content

Heynckes otthon mutatkozik be, Mourinho haza látogat a BL szerdai napján

2017. 10. 18. 12:10

Az angol bajnok Chelsea és az olasz pontvadászatban második AS Roma összecsapása emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai találkozói közül.

 

 
 

 

Ez az egyik olyan csoport, amelyben valamelyik gárdának „nagyon fog fájni” a búcsú, mivel a négyes harmadik főszereplője a La Liga legutóbbi harmadikja, a BL-ben 2014-ben és tavaly is döntős Atlético Madrid. Éppen ezért óriási jelentősége van annak, hogy a három sztárcsapat hány pontot rabol egymástól, mivel vélhetően az azeri Qarabag egyiküknek sem okoz majd gondot.

A Chelsea nem túl jó előjelekkel várja az összecsapást, mivel a hétvégén az európai klubfutball talán legnagyobb negatív szenzációját szolgáltatta azzal, hogy 2-1-re kikapott attól a Crystal Palace-tól, amely a találkozót megelőzően pont nélkül és 0-17-es gólkülönbséggel szerénykedett a Premier League utolsó helyén. Ugyanakkor a rómaiak is vereséget szenvedtek, ráadásul a nagy rivális, százszázalékos Napolival szemben otthon bukták el 1-0-ra a rangadót.

„Meg kell találnunk az erőt, hogy túltegyük magunkat ezen, tudom, hogy jó a csapatom, kiváló játékosokkal” - nyilatkozta a Kékek honlapján Antonio Conte vezetőedző.

Két mérkőzés után a Chelsea-hez hasonlóan százszázalékos a B csoportban a Paris Saint-Germain, a D-ben pedig a Barcelona, s vélhetően a francia és a katalán csapatnak nem okoz majd gondot hibátlan mérlege megőrzése. A párizsiak a pont nélküli Anderlecht vendégei lesznek Brüsszelben, míg a Barca az ugyancsak pont nélküli Olympiakoszt fogadja.

A B jelű négyesben a Bayern München régi-új vezetőedzője, Jupp Heynckes hazai környezetben debütálhat a BL-ben, együttese a hozzá hasonlóan hárompontos Celtic Glasgow-t látja vendégül.


Az A csoportot hat ponttal vezető Manchester United a Benfica vendége lesz. A portugál csapatnak nagy szüksége lenne a győzelemre, míg könnyen elképzelhető, hogy a José Mourinho által irányított manchesteriek megelégednek az egy ponttal, ahogyan múlt szombaton, a Liverpool elleni bajnoki örökrangadón.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)