Jump to content

Uli Hoeness szerint senki sem ér 100 millió eurót

2017. 08. 30. 15:14

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke szerint a labdarúgásban idén nyáron ugrásszerűen megnőtt átigazolási díjak veszélyesek a sportágra nézve.

 

"Nincs a világon olyan labdarúgó, aki százmillió eurót érne" - mondta Hoeness a Sport Bild magazinnak. A Bayern elnöke hozzátette: akkor sem venne százmillióért (30,5 milliárd forint) játékost, ha lenne rá pénze: "az pazarlás".


Hoeness az interjúban a nyár legnagyobb átigazolási üzleteit kommentálta. A Paris Saint-Germain 222 millió euróért vásárolta ki Neymart a Barcelonától, amely később 105 (bónuszokkal együtt 150) millió euróért vette meg a Borussia Dortmundtól Ousmane Dembélét. Ezt követően a PSG kölcsönbe megszerezte a Monacótól Kylian Mbappét, akiért megvétele esetén - sajtóértesülések szerint - 180 millió eurót fizet majd.

A világ egyik legtehetősebb futballklubjának élén álló Hoeness - aki tavaly töltötte le börtönbüntetését, amelyet adócsalás miatt kapott - úgy véli: a sportág elérkezett egy olyan pontra, ahol meg kellene állni.

"Óvatosnak kell lennünk, mert elérkeztünk egy pontra, ahol már a drukkerek mondhatják azt, hogy elég" - fogalmazott a Bayern elnöke. Hangsúlyozta: eljött az őszinteség ideje, és vissza kell térniük a mértékletességhez. "Régóta ott van a félelem az ügynököktől, a játékosoktól... Most nekünk azt kell mondanunk, hogy elég volt!"

Neymar szerződtetése előtt az átigazolási világrekordot Paul Pogba tartotta, akiért a Manchester United tavaly 105 millió eurót fizetett a Juventusnak. A Bayern júniusban "csak" saját klubrekordját döntötte meg azzal, hogy 41,5 millió euróért fizetett Corentin Tolissóért.

A hónap elején Hoeness müncheni kollégája, Karl-Heinz Rummenigge, a bajor futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nyilatkozott arról, hogy a Neymar-transzferre kifizetett pénzből inkább stadiont épített volna.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)