Jump to content

Neymar a PSG-é

2017. 08. 04. 08:32

Befejeződött (?) a huzavona, Neymar a PSG játékosa lett, legalábbis a párizsi csapat bejelentette a brazil játékos érkezését. Neymar 500 millió euróba fog kerülni a fővárosiaknak, ám a mezeladásokból és további marketingfogásokkl ennek az összegnek a többszöröse jön majd vissza minden valószínűség szerint. 

A Paris Saint-Germain hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött a Barcelonát elhagyó Neymarral. A brazil játékos 2009 és 2013 között 103 meccsen 54 gólt szerzett a brazil Santosban, majd a Barcelonához szerződött. A katalánok színeiben 123 mérkőzésen 68 gólt lőtt. A 25 éves játékos a hírek szerint 30 millió eurót keres majd évente, a PSG-nek mindent egybevéve 500 millió eurójába kerül majd Neymar.

"Végtelenül boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez" - idézte őt a PSG csütörtök esti közleménye. "Amióta Európába kerültem, ez a klub az egyik legversenyképesebbé és legambiciózusabbá vált. A legnagyobb kihívás, és ez az, ami motivált abban, hogy új csapattársaimhoz csatlakozzak, hogy segítsem ezt a klubot címeket nyerni, amelyekről a szurkolói álmodnak" - indokolta a váltást.



"Mérhetetlen örömmel és nagy büszkeséggel fogadjuk Neymart a Paris Saint-Germainben" - lelkendezett a PSG elnöke. Nasszer al-Helaifi a világ egyik legjobb labdarúgójaként méltatta a brazil támadót, akinek a győzni akarását, az erős karakterét és vezéregyéniségét emelte ki. "Meg vagyok győződve arról, hogy Neymar érkezésével, hűséges és lelkes szurkolóink támogatásával közelebb kerülünk legnagyobb álmaink megvalósításához" - tette hozzá.

Neymar a beszámolók szerint 2022. június 30-ig szóló szerződést írt alá. Pénteken 13 órakor tart sajtótájékoztatót a Parc des Princes Stadionban, a szurkolóknak pedig az Amiens elleni szombati bajnoki mérkőzés előtt mutatják be.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: twitter)