Jump to content

Ronaldo Messi nyomdokaiban

2017. 05. 26. 08:14

A spanyol ügyészség adócsalás miatt vizsgálódik Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid portugál labdarúgójával szemben. Pár napja Lionel Messi ügyében ért véget a tárgyalás, az argentin zseni felfüggesztett börtönbüntetés kapott. 

 
 
 
Az adóhatóság szerint a négyszeres aranylabdás játékos 2011 és 2014 között 15 millió euróval (4,6 milliárd forint) rövidítette meg az államkasszát. Az ügyészek jelenleg azt mérlegelik, hogy a bizonyítékok alapján vádat emeljenek-e Ronaldo ellen. Erről június végéig van lehetőségük döntést hozni.

 
A szabálytalanságok főként a portugál Virgin-szigeteken tartott pénzéhez kapcsolódnak.

Az adóhivatal elárulta, hogy az Európa-bajnok támadó 2014-ben módosította az adóbevallását, és utólag befizetett hatmillió eurót.

Amennyiben a portugál válogatott csapatkapitányát később bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

A spanyol legfelsőbb bíróság szerdán elutasította Lionel Messi fellebbezését, egyúttal megerősítette az argentin labdarúgóra tavaly adócsalás miatt kirótt 21 hónapos börtönbüntetést, valamint kétmillió eurós bírságot.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)