Jump to content

Totti mégsem hagyja abba?

2017. 05. 16. 22:49

Olasz sajtóértesülések szerint mégis folytathatja pályafutását Francesco Totti, de nem az AS Romában, hanem korábbi válogatottbeli társai tengerentúli csapatában.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Farkasok sportigazgatója két hete bejelentette, hogy a klublegendának a mostani az utolsó szezonja játékosként, aztán igazgatóként marad a fővárosiaknál. „Azt szeretném, hogy mellettem legyen, mert ő maga az AS Roma, és megtaníthatja nekem, mi is az AS Roma” – az áprilisban kinevezett Ramón Rodríguez.
 
Csakhogy múlt héten megkérdezték magát az érintettet is, hogy valóban május 28-án, a Serie A utolsó fordulójában játssza-e pályafutása utolsó mérkőzését, de erre egyszerűen azt válaszolta: „Nem tudom.”

A fővárosiak vezetőedzője, Luciano Spalletti meglehetősen kevés játéklehetőséget ad Tottinak a mostani idényben, sőt nemrég kijelentette, elege van abból, hogy mindenki róla kérdezgeti.

Totti állítólag nem akar visszavonulni, az igazgatói állást pedig nem hajlandó elfogadni, amíg Spalletti az edző. A legfrissebb hírek szerint a Miami FC érdeklődik Totti iránt. Az Egyesült Államok másodosztályában szereplő klubnak Alessandro Nesta a vezetőedzője, Paolo Maldini pedig a társelnöke.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok támadó egész karrierjét az AS Románál töltötte, pedig a legnagyobb klubok is hívták. Totti 1993-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, amellyel 2001-ben bajnokságot, 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2001-ben és 2007-ben pedig Olasz Szuperkupát nyert.

Már tavaly azt várták, hogy Totti visszavonul, de akkor újabb egy évre aláírt a rómaiakhoz. Ugyanakkor a 40 éves futballista játékideje drasztikusan csökkent az elmúlt két idényben, melynek során mindössze háromszor volt kezdő bajnoki találkozón. Totti 307 gólt szerzett az AS Roma színeiben, legutóbb február elsején a Cesena elleni kupameccsen volt eredményes.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: pinterest)