Jump to content

EL: a Chelsea után az Anderlecht sem jelenthet gondot Mourinhóéknak

2017. 04. 20. 10:15

A Manchester United az angol bajnoki listavezető Chelsea legyőzésével hangolt az Anderlechttel szembeni Európa Liga negyeddöntős párharc 1-1-ről induló visszavágójára, melyet csütörtökön rendeznek.

 
José Mourinho együttese önbizalmat szerezhetett a londoniak felett aratott sikerrel, főleg úgy, hogy legjobb gólszerzője, Zlatan Ibrahimovic a mérkőzés nagy részét a kispadon töltötte, és csak az utolsó tíz percre állt be. A csütörtöki összecsapáson minden bizonnyal ismét a kezdőcsapatban kap lehetőséget a svéd támadó, aki öt gólt szerzett eddig a sorozatban - az idény során pedig összesen 28-at.
 

A manchesteriek számára azért van különösen komoly tétje az összecsapásnak, mert hétvégi győzelmük ellenére sem biztos, hogy a Premier League-ben az első négy között végeznek, ezzel elérve a Bajnokok Ligája-részvételt. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az Európa Liga jelenthet reményt a számukra, melynek győztese indulhat a következő szezonban a legrangosabb európai kupában.

A belga bajnokság listavezetője elleni párharc visszavágóján a manchesteriek a favoritok, már csak azért is, mert ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve mindössze egyszer veszítettek saját közönségük előtt.

A Besiktas-Lyon párharcban a törököket nem büntette zárt kapus meccsel az európai szövetség (UEFA), noha szurkolóik pirotechnikai eszközöket dobáltak a francia drukkerekre Lyonban, emiatt háromnegyed órás késéssel kezdődött a találkozó. Története során a Besiktas először juthat elődöntőbe európai kupasorozatban, ehhez azonban nyernie kell.

A német bajnokságban mindössze a 11. helyen álló Schalkéra nehéz feladat vár az Ajax elleni, hazai visszavágón, amelyet kétgólos hátrányból kezd. A hollandok elmúlt nyolc összecsapásukból hetet megnyertek, így magabiztosan készülhetnek a találkozóra.

A negyedik párharcban a belga bajnokságban csak az alsóházban szereplő Genk helyzete nem reménytelen, ugyanis idegenben két gólt is tudott szerezni a Celta Vigo ellen, így egyetlen találat elég számára a továbbjutáshoz.

A csütörtöki program:

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Besiktas (török)-Olympique Lyon (francia) 21.05 (az első meccsen: 1-2)
Schalke 04 (német)-Ajax Amsterdam (holland) 21.05 (0-2)
Genk (belga)-Celta Vigo (spanyol) 21.05 (2-3)
Manchester United (angol)-RSC Anderlecht (belga) 21.05 (1-1)
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)