Jump to content

Serie A: a Napoli végleg leszakadhat

2017. 03. 03. 15:16

A végső sorrend szempontjából is fontos rangadóval indul szombat délután az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulója, melyben a második helyezett AS Roma az éppen mögötte álló Napolit fogadja.

 

A tabellán a két együttest öt pont választja el egymástól, a listavezető Juventustól hét, illetve 12 pont a hátrányuk. A fővárosiak egy győzelemmel leszakítanák magukról a Napolit, és nagy lépést tennének a bajnoki második hely megszerzése felé, ami Bajnokok Ligája-főtáblát jelentene a számukra, ráadásul nem távolodnának el a Juventustól, megőrizve esélyüket a bajnoki címre.

A nápolyiak az Atalantától múlt héten elszenvedett vereségük után nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis a bergamói csapat három, a Lazio pedig négy pontra közelítette meg őket, s az Internazionale is csak hatra van tőlük. Így egy újabb botlással nem csupán a második helytől kerülnének távol, hanem a harmadik pozíciójuk is veszélybe kerülhetne. Hangulatukat vélhetően tovább rontotta, hogy kedden 1-0-s vezetésről kaptak ki 3-1-re a Juventus vendégeként az Olasz Kupa elődöntőjében.

A győzelmi esély jelenleg inkább a rómaiak mellett van. Luciano Spalletti együttese négy meccset nyert sorozatban a bajnokságban, legutóbb az Intert verte magabiztosan, ráadásul hazai pályán az utóbbi időben mindig legyőzte a Napolit, melytől legutóbb 2011 februárjában kapott ki otthon. A Roma önbizalma egyre erősödhetett az elmúlt időszakban, a hétközi kupaelődöntőben azonban nem várt pofonba szaladt bele a gárda, amikor az ősi rivális Laziótól 2-0-ra kikapott.

A címvédő Juventus nagyszerű formában készül a hétvégi fordulóra. Massimiliano Allegri együttese legutóbbi tíz tétmérkőzését megnyerte, s nem valószínű, hogy sorozata éppen az Udinese otthonában szakad meg. Az udineiek csupán a 14. helyen állnak a tabellán, és sorozatban három mérkőzést vesztettek.

A továbbra is kieső, 18. helyen álló Palermo legutóbbi két bajnokiján Balogh Norbert és Sallai Roland is kezdő volt, így nem elképzelhetetlen, hogy a Torino elleni, idegenbeli találkozón is szerephez jutnak majd.

A magyar válogatott középpályását, Nagy Ádámot foglalkoztató, 15. Bologna vasárnap este a nagyszerű formában lévő Laziót látja vendégül. Nagy a legutóbbi fordulóban nem játszott.

Serie A, 27. forduló:

szombat:

AS Roma-Napoli 15.00

Sampdoria-Pescara 18.00

AC Milan-Chievo 20.45

vasárnap:

Atalanta-Fiorentina 12.30

Cagliari-Internazionale 15.00

Crotone-Sassuolo 15.00

Empoli-Genoa 15.00

Torino-Palermo 15.00

Udinese-Juventus 15.00

Bologna-Lazio 20.45

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)