Jump to content

Nehéz helyzetben az Atlético

2017. 02. 20. 20:33

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek küzdelmei folytatódnak, kedden az Atlético Madrid a Bayer Leverkusen otthonába látogat, mi pedig összegyűjtöttünk néhány érdekességet a mérkőzéssel kapcsolatban.

A két együttes többször találkozott az elmúlt években, az Atlético és a Leverkusen is elkönyvelhetett egy győzelmet, két alkalommal azonban nem bírtak egymással a csapatok, 1-1-es döntetlennel vonultak öltözőbe. A négy összecsapásból kettőt játszottak a Bayer Leverkusen otthonában, ezeknek gólaránya 2-1 lett, ami a német klubnak kedvezhet.

Roger Schmidt vezetőedző nem számíthat a BayArenában Hakan Calhanoglu és Jonathan Glao Tah játékára, ami nem tűnik akkora érvágásnak a gyógyszergyáriak számára. Diego Simeonénak azonban fejfájást okozhat csapata összeállítása, mivel a madridiaknál jóval hosszabb a hiányzók listája. Nagy valószínűséggel nem fog pályára lépni Juanfran, Diego Godín, Augusto Fernández, Tiago és Antonio Barragán sem.

Legutóbbi öt mérkőzésén az Atlético meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, három győzelem és egy döntetlen mellett, csupán egyszer kaptak ki (a Barcelonától), igaz hazai környezetben. A Leverkusen is három alkalommal gyűjtötte be a diadalért járó pontokat, de alulmaradt a Borussia Monchengladbach és a Hamburger SV gárdái ellen.

Izgalmas összecsapásra lehet számítani, Roger Schmidt csapatára jellemző, hogy mindenki együtt támad, együtt védekezik, Diego Simeone pedig heves vérmérsékletével képes győzelembe hajszolni labdarúgóit.

(Forrás: sportrajongo.hu;M4Sport.hu/Fotó:twitter)