Jump to content

PL: az Arsenal rekordjára hajt a Chelsea

2017. 01. 02. 11:33

Amennyiben a 20. forduló szerda esti zárásakor a Tottenham legyőzésével sorozatban a 14. mérkőzését is megnyeri a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokságban, beállítja az Arsenal rekordját.

 

A Premier League 1992-es megalapítása óta a leghosszabb győzelmi szériát 2002 februárja és augusztusa között produkálta az Arsenal, amely mind a 14 meccsét megnyerte. A listavezető Chelsea - amelynek korábbi klubcsúcsa sorozatban 11 siker volt - már csak egy győzelemre van attól, hogy beállítsa az Ágyúsok rekordját.

Antonio Conte vezetőedző szerint játékosai szombaton a Stoke City 4-2-es legyőzésével is azt bizonyították, hogy karakteres csapatot alkotnak, mert a második gól után (1-1-es állásnál) egyáltalán nem volt könnyű dolguk, de jól reagáltak a helyzetre.

"Ha sok meccset megnyersz, fennáll a veszélye, hogy elégedetté, nyugodttá válsz, és már nem annyira fontosak a további győzelmek. Az én játékosaim viszont megmutatták, hogy továbbra is küzdenek, harcolnak az újabb sikerekért" - vélekedett az olasz tréner.

"Sorozatban 13 győzelem után az ellenfelek már nem csak a három pont miatt akarnak megverni minket. Egyre nehezebb dolgunk van, ezzel tisztában kell lennünk, de akinek ilyen típusú játékosai vannak, mint nekem, az mindig boldogan térhet nyugovóra" - mondta Conte. Hozzátette, nagyon nehéz megismételni, amit eddig produkáltak, hiszen a bajnoki évad első fele hihetetlenül sikeres volt számukra.

A Chelsea védelmének hatékonyabbnak kell lennie szerda este a White Hart Lane-en, mert szombaton a Stoke kétszer is betalált a hálójába. Ezt megelőzően legutóbb szeptember 24-én kaptak egynél több gólt, amikor az Arsenal legyőzte őket.

A huszadik fordulót a bajnoki címvédő, ám jelenleg csak a 15. helyen álló Leicester City mérkőzése nyitja hétfő délután a Middlesbrough otthonában. Később a Liverpool is pályára lép - a Sunderland vendégeként - amely egyedüliként képes lépést tartani a Chelsea-vel.

Premier League, 20. forduló:

hétfő:
Middlesbrough-Leicester City 13.30
Everton-Southampton 16.00
Manchester City-Burnley 16.00
Sunderland-Liverpool 16.00
West Bromwich Albion-Hull City 16.00
West Ham United-Manchester United 18.15

kedd:
Bournemouth-Arsenal 20.45
Crystal Palace-Swansea City 21.00
Stoke City-Watford 21.00

szerda:
Tottenham Hotspur-Chelsea 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)