Jump to content

Győzött a Liverpool, az ifjonc történelmet írt

2016. 11. 30. 11:58

Kedd éjszaka óta már nem Michael Owen a Liverpool történetének legfiatalabb gólszerzője, hanem Ben Woodburn, aki a Leeds United elleni angol Ligakupa negyeddöntőben talált kapuba.

A mérkőzés beszámolója:

Divock Origi, és a 17 éves Ben Woodburn góljainak köszönhetően a tartalékosan felálló Liverpool 2-0-ra legyőzte a Leeds együttesét az angol ligakupában. Pedig a Leeds egészen a 78. percig jól tartotta magát, ám ekkor Origi megtörte a gólcsendet. Nem sokkal később jött a 17 éves Woodburn, aki Wijnaldum passzából volt eredményes. A hátralévő időben több gól nem született, a Liverpool 2-0-ra nyert és elődöntős a Ligakupában.

Az ifjú játékos 17 évesen és 45 naposan volt eredményes, 98 nappal fiatalabban mint a klub legendájának számító Owen, aki 1997. májusában szerezte első találatát a Liverpool színeiben egy Wimbledon elleni Premier League találkozón.
Woodburn a meccs 81. percében, együttese második gólját szerezte, ezzel bebiztosítva csapata sikerét (2-0) és továbbjutását.

A Liverpool az elmúlt hat évben negyedszer került be a sorozat elődöntőjébe, melynek legutóbbi kiírásában a fináléban kapott ki a Manchester Citytől.

A nap másik negyeddöntőjében a Hull City büntetőrúgások után győzte le a Newcastle Unitedet, úgy, hogy a 89. perctől emberhátrányban játszott. A másik két párharcot (Arsenal-Southampton, Manchester United-West Ham United) szerdán játsszák.

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)