Jump to content

Southgate az új angol kapitány

2016. 11. 29. 22:05

Gareth Southgate marad az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a brit sportsajtó egybehangzó értesülései szerint.

 

 

Az U21-es válogatott edzője szeptemberben, a korrupciós botrány következtében lemondott Sam Allardyce utódjaként került ideiglenesen a felnőtt csapat élére. Southgate irányításával egyelőre veretlenek az angolok, ugyanis Skóciát és Máltát legyőzték, Szlovéniával döntetlent játszottak a világbajnoki selejtezősorozatban, a spanyolokkal pedig szintén döntetlenre végeztek barátságos meccsen, Southgate-nek ezek után felvételeznie kellett az állásért.

A 46 éves Southgate szerződése a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól majd, amelynek az elődöntőit és fináléját éppen a londoni Wembley Stadionban rendezik. A megállapodás ugyanakkor tartalmazni fog egy záradékot arról, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság után felbontható.

Az egykori védőjátékos 57 alkalommal lépett pályára az angol válogatottban, és tagja volt az 1996-os hazai rendezésű kontinenstornán elődöntős együttesnek. Edzőként 2006 és 2009 között a Middlesbrough csapatát, az elmúlt három esztendőben pedig hazája U21-es válogatottját irányította.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, mirror.co.uk)