Jump to content

Egy születésnap, amelyet senki sem felejtett el

2016. 09. 28. 09:25

Sztárok és legendák egész sora ünnepelte és köszöntötte fel Francesco Tottit, az AS Roma legendáját, aki tegnap ünnepelte 40. születésnapját. A kiváló játékos előtt olyan nagyságok tisztelegtek, mint Usain Bolt, Rafael Nadal és persze a riválisok és játékostársak, így Messi, Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo vagy éppen Fabio Cannavaro. 

 
 

Totti a világ minden tájáról kapott üdvözletet, de odahaza Olaszországban sem feledkeztek meg róla, barátai, köztük a korábban a világ legjobbjának megválasztott Fabio Cannavaro és a Tottihoz hasonlóan zseniáli labdarúgónak számító Andrea Pirlo és Alessandro Del Piero is tisztelgett a játékostárs előtt, akivel 10 éve világbajnokságot nyertek.

Lionel Messi sem maradt ki a sorból, az argentin zseni üzenetében kiemelte, hogy mindig csodálta Totti játékát, és annak a reményének adott hangot, hogy az elnyűhetetlen sportembert ezután is, még éveken át fogja látni a pályán.



A tenisz koronázatlan királya, Rafael Nadal olasz nyelvű videóüzenetet küldött, az sprinter-király Usain Bolt pedig angolul tisztelgett az olasz legenda előtt. 
 
 
Roger Federer szintén angolul köszöntötte a valaha volt egyik legnagyobbat. 
 

Totti több mint 23 éve, 1993 márciusában, a Brescia ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be a fővárosiak első csapatában, a csapatkapitányi posztot 1998-ban vette át. Két szezonnal később, 2001-ben tevékeny részese volt az AS Roma bajnoki címének, amelyre 18 évet vártak a szurkolók.

A csatár valószínűleg pályafutása 25. idényét követően visszavonul, de ha május végén pályára lép a mostani idény utolsó fordulójában, akkor a Serie A történetének kilencedik legidősebb labdarúgója lesz. Ebben az összevetésben most a 13. helyen áll.

"Példaként szolgál mindannyiunk számára, ezért mindenki felnéz rá. Ha olyan szinten játszol, mint ő, az nemcsak neked és a labdarúgásnak jó, hanem a gyerekeknek is, akik azt láthatják, hogy a futball nem ismer határokat" - mondta a háromszoros aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo még februárban, amikor az olasz együttes a későbbi győztes Real Madriddal találkozott a BL-ben.
(Forrás: sportrajongo.hu;/Fotó:twitter)