Jump to content

Euro 2016: győzelemmel mutatkozott be a világbajnok

2016. 06. 12. 23:20

Tíz világbajnokkkal a kezdőben állt ki első Eb-mérkőzésére a német labdarúgó válogatott, amelyben ezúttal Manuel Neuer, a Bayern München világklasszis kapusa kapta meg a kapitányi karszalagot. A németek önbizalommal telve várhatták az ukránok elleni összecsapást, hiszen egyrészt Ukrajna világeseményen még soha sem győzte le őket, másrészt Németország eddig 11 Eb-szereplése alkalmával soha sem vesztette el az első mérkőzését. 

 

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, Mustafi gólja után viszont támadóbb felfogásra váltottak a csapatok, mindkét kapusnak be kellett mutatnia egy-egy bravúrt: Manuel Neuernek egy szöglet után Jevhen Hacseridi fejesénél, míg Andrij Pjatovnak Sami Khedira ziccerénél. A védő Jérome Boateng a 37. percben a gólvonalról mentett nagyot, így a szünetre egygólos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe Joachim Löw együttese. Az 56 éves szakember 12. Európa-bajnoki mérkőzésén ült a kispadon, ezzel immár egyedüli csúcstartó lett, maga mögé utasítva honfitársát, Berti Vogtsot.

A szünet után visszaesett a tempó, a korábbihoz hasonló nagy helyzetek nem adódtak, bár Khedira és Thomas Müller távoli lövésénél szépen védett Pjatov, majd a hajrában a ziccerben kiugró Mesut Özil elől is tisztázni tudott. A végeredményt végül a csereként beállt Bastian Schweinsteiger állította be a 92. percben, a Manchester United sztárjának a 116. válogatottbeli fellépésén két percre volt szüksége 24. góljának megszerzéséhez.

A csoport másik első fordulós mérkőzésén - a nap során korábban - a lengyelek 1-0-ra legyőzték az északíreket.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)