Jump to content

Kiütötték a Spurst, elúszott az ezüst

2016. 05. 15. 19:41

Az angol Premier League utolsó fordulójában kiütéses győzelmet aratott az Arsenal, míg a Tottenham komoly vereségbe szaladt bele. Mindez azt jelenti, hogy az "ágyúsok" az utolsó pillanatban megszerezték a bajnoki ezüstérmet, míg a Spurs vereségének köszönhetően lecsúszott a harmadik helyre. 

Kiütéses, 4-0-ás győzelmet aratott az Arsenal az angol Premier League utolsó fordulójában az Aston Villa ellen. A gólgyártást az 5. percben Olivier Giroud kezdte meg, aki Montreal passzát váltotta gólra. Az „ágyúsok” a második játékrész derekán eldöntötték a mérkőzést, Giroud a 78. percben duplázott ezúttal Özil volt az előkészítő, majd a 80. percben Bellerin átadásából megszerezte harmadik gólját is. Az „í”-re a pontot Bunn tette fel, aki öngólt lőtt, így az Arsenal 4-0-ra nyert és másodikként zárta a bajnokságot.

Ehhez persze az is kellett, hogy a Tottenham a már kieső Newcastle együttesétől kikapjon. Rafa Benitez csapata Wijnaldum góljával szerezte meg a vezetést a 19. percben, majd 20 perc elteltével Mitrovic góljával növelte az előnyét. A Spurs a 60. percben Lamela találatával ugyan egyenlített, ám közelebb nem jutott ellenfeléhez még annak ellenére sem, hogy a 67. percben Mitrovicot a játékvezető kiállította. A Newcastle ráadásul a 73. és a 86. perc között Wijnaldum, Aarons és Janmaat révén háromszor is betalált, így 5-1-es, kiütéses győzelmet aratott.

(Forrás: sportrajongo.hu;/Fotó:twitter)