Jump to content

Szépen búcsúzott a londoni gárda, igaz az "előjáték" kicsit eldurvult

2016. 05. 11. 09:31

A West Ham United gólgazdag mérkőzésen győzte le a Manchester United együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójából elhalasztott és kedden pótolt mérkőzésen, így kilenc év után tudott nyerni riválisa ellen a Premier League-ben. A mérkőzésnek különös hangulatot adott, hogy a West Ham ezen az estén játszotta utolsó mérkőzését a méltán híres Upton Parkban. 

 

A meccs szurkolói rendbontás miatt háromnegyed órával később kezdődött, ugyanis a londoni drukkerek üvegpalackokkal és füstbombával dobálták meg a Manchester United autóbuszát, amelynek egyik ablaka betört. A rendőrség közölte, senkit nem tartóztattak le.

Az Európa Liga-indulásért küzdő West Ham szurkolói közül sokan annak ellenére elindultak a meccsre, hogy nem volt jegyük, mert 112 év után ezen a találkozón búcsúzott a klub stadionja, az Upton Park, ugyanis a csapat az Olimpiai Stadionba költözik. A legelszántabbak 2000 fontot (800 ezer forint) is megadtak egy belépőjegyért az interneten. A drukkerek megvásárolhatták a stadion berendezési tárgyait, beleértve a nézőtéri üléseket, a piszoárokat, az irodai ajtókat és a kapufákat.

A találkozón a hazaiak jutottak vezetéshez Diafra Sakho góljával, a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló manchesteriek Anthony Martial duplájával fordítottak. A londoni együttes azonban - amely sorozatban 12. bajnoki mérkőzésén szerzett legalább egy gólt, s ezzel megjavította a klubcsúcsot - Michail Antonio és Winston Reid találataival újra előnyhöz jutott és megnyerte a találkozót.

A West Ham ezzel 2007 után győzte le ismét a Manchester Unitedot bajnoki meccsen. Azóta 11 alkalommal kikaptak, háromszor döntetlent játszottak a Vörös Ördögökkel. A londoniak sikerükkel előreléptek a hatodik, EL-selejtezőt érő helyre a záró forduló előtt, míg a manchesteriek nem tudták megelőzni a tabellán a városi rivális Cityt, azaz maradtak ötödikek.

Premier League, pótolt mérkőzés:

35. forduló:
West Ham United-Manchester United 3-2 (1-0)

szerdán játsszák:
Norwich City-Watford 20.45

30. forduló:
Sunderland-Everton 20.45
FC Liverpool-Chelsea 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:theguardian.com)