Jump to content

PL: Elmaradt a bajnokavatás

2016. 05. 02. 11:33

A listavezető Leicester City 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi játéknapján, így most elmaradt a bajnokavatás.

 

A házigazda Anthony Martial találatával a 8. percben szerzett vezetést az Old Traffordon. A fennállása első bajnoki címére hajtó Leicester City - amely eltiltás miatt nélkülözte legeredményesebb támadóját, a 22 gólos Jamie Vardyt - nem esett kétségbe, hiszen ezt megelőzően a legutóbbi kilenc olyan mérkőzéséből, amelyen hátrányba került, mindössze egyet vesztett el. A magabiztosság szűk tíz perc múlva hozta meg eredményét, amikor az előrehúzódó középhátvéd, Wes Morgan egy szabadrúgás után fejessel egyenlített.

A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám sem a hazaiak, sem a Daniel Drinkwater kiállítása miatt az utolsó percekben emberhátrányban játszó vendégek nem találtak be, így a Leicester egyelőre még nem ünnepelhet bajnoki címet. Erre legkorábban hétfőn este kerülhet sor, amennyiben a második helyen álló Tottenham Hotspur a forduló zárómeccsén nem nyer a Chelsea otthonában.

Premier League, 36. forduló:

Manchester United-Leicester City 1-1 (1-1)

korábban:
Swansea City-FC Liverpool 3-1 (2-0)

később:
Southampton-Manchester City 17.30

szombaton játszották:
Arsenal-Norwich City 1-0 (0-0)
Everton-Bournemouth 2-1 (1-1)
Newcastle United-Crystal Palace 1-0 (0-0)
Stoke City-Sunderland 1-1 (0-0)
Watford-Aston Villa 3-2 (1-1)
West Bromwich Albion-West Ham United 0-3 (0-2)

hétfőn játsszák:
Chelsea-Tottenham Hotspur 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)