Jump to content

Vasárnap beteljesedhet a PL-csoda

2016. 04. 30. 09:50

Vasárnap Manchesterben beteljesülhet a Premier League történetének legnagyobb csodája, bajnok lehet a tavaly a kiesés elől menekülő Leicester City. Claudio Ranieri együttese amennyiben legyőzi a "vörös ördögöket", úgy behozhatatlan előnyre tesz szert egyetlen üldözőjével szemben.

A Leicester bajnoki címét a szezon előtt ötezerszeres szorzóval kínálták a brit fogadóirodák, a csapat három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet a második Tottenham előtt. A klub számára fennállása első bajnoki címe, Claudio Ranieri vezetőedzőnek pedig ötmillió font (2 milliárd forint) a tét, a The Times című lap pénteki száma szerint - a szerződésében szereplő záradék értelmében - ugyanis ennyi prémiumot kap.

Az idény meglepetéscsapata akkor is ünnepelhet, ha nem nyer Manchesterben, de a második helyen álló Tottenham Hotspur a forduló hétfő esti zárómeccsén nem csökkenti a különbséget a Chelsea otthonában. A Leicesterből és a Tottenhamből is hiányozni fog egy-egy kulcsember, ugyanis Jamie Vardyt és Dele Allit is eltiltotta az angol szövetség (FA).

A bennmaradásért küzdő csapatok közül elméletileg a tabella utolsó előtti helyén álló Newcastle Unitednek van a legkönnyebb dolga a 36. fordulóban, ugyanis a Crystal Palace-t fogadja, míg a Norwich City az Arsenal, a Sunderland pedig a Stoke City otthonába látogat. Az Ágyúsok számára ez a találkozó is a Bajnokok Ligája-főtáblára kerülést jelentő harmadik hely megszerzése miatt fontos, ebben a versenyfutásban a két manchesteri csapat a nagy riválisuk.

Premier League, 36. forduló:

szombat:
Everton-Bournemouth 16.00
Newcastle United-Crystal Palace 16.00
Stoke City-Sunderland 16.00
Watford-Aston Villa 16.00
West Bromwich Albion-West Ham United 16.00
Arsenal-Norwich City 18.30

vasárnap:
Swansea City-FC Liverpool 13.00
Manchester United-Leicester City 15.05
Southampton-Manchester City 17.30

hétfő:
Chelsea-Tottenham Hotspur 21.00

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:skysports.com)