Jump to content

Meglepő keretet hirdetett Dunga

2016. 04. 30. 17:07

Kijelölte negyven fős bő keretét Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki ebből a gárdából választja majd ki azt a huszonhárom játékost, akik az Amerikai Egyesült Államokban június 3. és 26. közt megrendezésre kerülő centenáriumi Copa Américán képviselhetik Brazíliát.

 

Dunga negyven fős keretében szép számban akad meglepetés, ugyanis nem kapott meghívót a Real Madrid két szélső védője, Danilo és Marcelo, de nincs ott a keretben a Paris Saint-Germain klub- és válogatott szinten is összeszokott védőpárosa, Thiago Silva és David Luiz sem. Neymarról már korábban kiderült, hogy klubja, a Barcelona nem engedi, hogy a Copa Américán és az olimpián is részt vegyen a támadó, így Dunga inkább a hazai rendezésű riói olimpián számol a selecao tízesével, mivel ez az egyetlen torna, melyet Brazília még sosem nyert meg.

Dunga negyven fős kerete:

Kapusok: Alisson (International), Marcelo Grohe (Gremio), Diego Alves (Valencia), Ederson (Benfica)

Védők: Daniel Alves (Barcelona), Fabinho (Monaco), Fágner (Corinthians), Alex Sandro (Juventus), Douglas Santos (Atletico Mineiro), Filipe Luis (Atletico Madrid), Gabriel Paulista (Arsenal), Gil (Shandong Luneng), Jemerson (Roma), Marquinhos (Paris Saint Germain), Miranda (Inter)

Marquinhos jelentheti a jövőt a brazil válogatott védelmében. - Fotó: Reuters Marquinhos jelentheti a jövőt a brazil válogatott védelmében. - Fotó: Reuters


Középpályások: Rodrigo Caio (Sao Paulo), Casemiro (Real Madrid), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Luiz Gustavo (Wolfsburg) Rafinha (Barcelona), Walace (Gremio), Felipe Anderson (Lazio), Kaka (Orlando City), Lucas Lima (Santos), Lucas Moura (Paris Saint Germain), Oscar (Chelsea), Paulo Henrique Ganso (Sao Paulo), Philippe Coutinho (Liverpool), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea), Alex Teixeira (Jiangsu Suming), Douglas Costa (Bayern Munich)


Támadók: Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel (Santos), Gabriel Jesus (Palmeiras), Hulk (Zenit), Ricardo Oliveira (Santos), Jonas (Benfica), Luan (Gremio).

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)