Jump to content

Vardy nélkül is simán nyert a Leicester

2016. 04. 24. 20:02

A listavezető Leicester City hazai pályán Jamie Vardy nélkül is fölényesen, 4-0-ra legyőzte a Swansea City-t az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnapi játéknapján. A "rókák" győzelme egyben azt is jelenti, hogy a bajnoki versenyfutás immáron kétszereplősre csökkent, az Arsenal és a Manchester City már biztos nem lehet bajnok. 

 

A Leicester házi gólkirálya, a huszonkét találatával a Premier League góllövőlistájának második helyén álló Jamie Vardy eltiltás miatt nem játszott, de csapata - amelyben az argentin Leonardo Ulloa duplázott, Ryad Mahrez és Marc Albrighton pedig egy-egy gólt szerzett - így is eredményesen játszott, és megerősítette vezető helyét a tabellán.

A vendég Swansea City a vereségével maradt a tabella tizenötödik helyén. Ami pedig a bajnoki címért folytatott versenyfutást illeti, innentől kezdve már csak a Tottenham és az éllovas Leicester nyerheti meg a PL idei kiírását, az Arsenal és a Manchester City a "rókák" mostani győzelmének köszönhetően kiszálltak a versenyből. Claudio Ranieri együttesének öt pontra van szüksége a hátralévő három fordulóban, hogy bebiztosítsa bajnoki címét. 

Premier League, 35. forduló:

Leicester City-Swansea City 4-0 (2-0)

Korábban:
Sunderland-Arsenal 0-0

Szombaton játszották:
FC Liverpool-Newcastle United 2-2 (2-0)
Aston Villa-Southampton 2-4 (1-2)
AFC Bournemouth-Chelsea 1-4 (1-2)
Manchester City-Stoke City 4-0 (2-0)

Hétfőn játsszák:
Tottenham Hotspur-West Bromwich Albion 21.00