Jump to content

La Liga: Ádáz harc a bajnoki címért

2016. 04. 22. 05:51

A spanyol bajnokság 35. fordulójában a Barcelona a Gijon, a Real Madrid a Rayo Vallecano, az Atlético pedig a Málaga ellen lép pályára. A három csapat között mindössze egy pont a különbség. 

 

A Primera División idényéből négy forduló van hátra, s a három élcsapat gyakorlatilag fej fej mellett halad. A Barcának nem is olyan régen még magabiztos előnye volt közvetlen ellenfeleivel szemben, pár hete azonban erősen visszaesett az eredményessége, emiatt a hajrában már nem hibázhat. Utóbbi megállapítás igaz a két fővárosi csapatra is.

A hétközi körben Luis Enrique tanítványai a bukdácsolásokat követően gólfesztivált rendeztek, nyolcszor találtak a La Coruna kapujába, nagyszerűen futballoztak, ezzel visszaszerezték tekintélyüket. Nem hibázott ugyanakkor a katalánokéval megegyező ponttal álló Atlético Madrid sem, 1-0-ra nyert Bilbaóban, a Real Madrid pedig hazai pályán verte 3-0-ra a negyedik helyezett Villarrealt.

A hétvégi forduló szombati játéknapján egymás után lépnek pályára a bajnoki trófea megszerzéséért küzdő együttesek: a Real négykor kezd a Vallecano vendégeként, majd az Atlético 18.15-kor a Málagát fogadja, fél kilenckor pedig következik a Barcelona, amelyhez a Sporting Gijón látogat. A Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre készülő Real Madrid - amely kedden játszik Angliában - az őszi találkozón 10-2-re verte a Rayo Vallecanót, így meglepő lenne, ha az alsóházban küzdő házigazdák ezúttal akár csak egy pontot is szereznének Zinedine Zidane csapata ellen. Az Atlético számára már nem ilyen kellemes rivális a Málaga, decemberben ugyanis Diego Simeone együttese vendégként 1-0-ra kikapott az andalúziaiaktól. A Barcelona és a Gijón Camp Nouban sorra kerülő összecsapása viszont fix egyesnek ígérkezik. A kiesés elkerüléséért küzdő kiscsapatnak nem sok esélye van a katalánok otthonában, ha a Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar trió vezette házigazdák azt nyújtják, amit szerda este a Deportivo ellen.

A már biztosan negyedik Villarrealhoz - amely elődöntős az Európa Ligában, s ott jövő csütörtökön a Liverpoolt fogadja - vasárnap a Real Sociedad látogat, míg az ötödik helyért harcoló Athletic Bilbao, Celta Vigo duó közül előbbi a most utolsó előtti Levantéhoz utazik, utóbbi pedig a 18. helyezett Granadát fogadja.

A kapus Megyeri Balázs csapata, a komoly mélyrepülést bemutató, január 17-e óta nyeretlen, sereghajtó Getafe szombaton a jó formában lévő Valenciát látja vendégül. A papírforma szerint a hazaiaknak nem sok esélyük van a pontszerzésre a legutóbbi három bajnoki meccsén - köztük a Barcelona ellenin - győztes ellenfelükkel szemben.

Primera División, 35. forduló:

Péntek:
Las Palmas-Espanyol 21.00

Szombat:
Rayo Vallecano-Real Madrid 16.00
Atlético Madrid-Málaga 18.15
FC Barcelona-Sporting Gijón 20.30
Eibar-Deportivo La Coruna 22.05

Vasárnap:
Levante-Athletic Bilbao 12.00
Sevilla-Real Betis 16.00
Getafe-Valencia 18.15
Villarreal-Real Sociedad 20.30

Hétfő:
Celta Vigo-Granada 20.30

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:skysports.com)