Jump to content

Az írek kapusukat, a franciák védőjüket nélkülözik az Eb-n

2016. 03. 31. 11:36

Főhet a feje az ír és a francia szövetségi kapitánynak is, ugyanis előbi nem számíthat kapusára, utóbbi pedig védőjére a nyári Európa-bajnokságon. Rob Elliot és Jérémy Mathieu is térdsérülés miatt dőlt ki.

A Barcelona francia védőjét már meg is operálták, így ebben az idényben már nem játszhat a katalán együttesében. Az Eb-részvétellel kapcsolatban az orvosok nem akartak jóslásokba bocsátkozni, ám az egyik katalán rádióállomás szerint a labdarúgóra legalább öthónapos kényszerpihenő vár.

Az írek sem szerencsésebbek, náluk a kapus, Rob Elliot dőlt ki még pedig térdszalagsérülés miatt. A hálóőr viszont biztos, hogy ki kell, hogy hagyja a nyári tornát, ezt alátámasztja klubja, a Newcastle közleménye is, amely szerint Elliotra pár hónapos kihagyás vár.

Elliot kedden sérült meg, amikor a szlovákok elleni, 2-2-es döntetlennel zárult dublini barátságos mérkőzés 14. percében vetődve hárított egy lövést.

Az írek a világranglista-vezető belgákkal, a négy éve ezüstérmes olaszokkal, továbbá a svédekkel szerepelnek majd azonos csoportban a június 10-én rajtoló franciaországi kontinensviadalon.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)