Jump to content

Pellegrinit nem érdekli Guardiola

2016. 01. 06. 12:13

Amióta Pep Guardiola, a Bayern München idény végén leköszönő szakvezetője bejelentette távozását tartja magát a pletyka, miszerint a katalán szakember a Manchester City irányítását veszi át. Van azonban egy apróbb bökkenő, ugyanis a City kispadján jelenleg az a Manuel Pellegrini ül, aki élő szerződéssel rendelkezik a következő idényre is. A chilei szakember amúgy hallotta a Guardiola érkezéséről szóló pletykákat, de nem foglalkozik azokkal, csak az újabb bajnoki címre összpontosít.

Manuel Pellegrinit, az angol labdarúgó-bajnokságban harmadik Manchester City vezetőedzőjét jelenleg csak az foglalkoztatja, hogy megnyerje a Premier League-et együttesével, s nem gondolkodik azon, mi lesz vele a szezon végén. A chilei szakember szerdán elmondta, ha választhatna, inkább azt szeretné, hogy nyerjék meg a bajnokságot, s köszönjön el tőle a klub, mint hogy maradhasson, de igazán nagy siker nélkül zárja csapatával a szezont.

"Nem hiszem, hogy az én jövőbeli pozícióm a címeken múlna, de nekem fontosak, mert ez a munkám" - mondta a tréner, hozzátéve: egy klubvezetőnek mindig megvan a lehetősége arra, hogy leváltsa az edzőt, akkor is, ha címeket nyer. Szerinte ez elsősorban arról szól, hogy az egyesület élén álló személy bízik-e abban a munkában, amit a tréner végez.

Pellegrini szerződése a következő szezon végéig szól a Citynél. Az idei távozásáról azonban már hosszú ideje keringenek pletykák a szigetországban, s ezek csak felerősödtek, mióta Josep Guardiola bejelentette, hogy nyáron elbúcsúzik a Bayern Münchentől, s Angliában folytatja a karrierjét.

A katalán edző kedden úgy nyilatkozott, hogy több ajánlata is van a Premier League-ből, ám nem nevezett meg klubot, de több forrás is úgy értesült, hogy biztosan a Manchester City vezetését veszi majd át.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:latercera.com, uefa.com)