Jump to content

Bayern: nincs is szükség Neuerre?

2015. 11. 25. 09:04

Ha kapus nélkül állt volna ki a Bayern München az eddigi bajnoki mérkőzéseken, akkor is vezetné a Bundesliga tabelláját.
A bajorok 13 forduló után 37 ponttal (40 rúgott és 5 kapott góllal) állnak az élen a német élvonalban, a második helyezett Dortmundot nyolccal, a harmadik Wolfsburgot tizenhárommal előzik.

A Bild által összeállított statisztika szerint a Bayern annyira hatékonyan védekezik, hogy ha az eddigi ellenfelek összes kapura tartó lövése bement volna, akkor is vezetné a tabellát.

Mindössze három olyan bajnoki meccs volt a szezonban, amelyen Pep Guardiola tanítványai pontot vagy pontokat vesztettek volna, ha Manuel Neuer ki se teszi a lábát az öltözőből. A harmadik fordulóban a Leverkusent verte 3-0-ra a München, az ellenfél háromszor találta el a kaput, így a világbajnok hálóőr nélkül döntetlen lett volna az eredmény. A kilencedik játéknapon a Bayern 1-0-ra nyert a Werder Bremen ellen, a brémaiaknak két kapura tartó lövésük volt, így üres kapu esetén mindhárom pont a Werdernél maradt volna. A Frankfurt elleni volt az egyetlen meccs a bajnoki szezonban, amit nem tudtak megnyerni a bajorok, a találkozón nem született gól. Az Eintracht kétszer lőtt kapura, így kapus nélkül pont nélkül maradt volna a Bayern.

Mindez azt jelenti, hogy - legalábbis a statisztika szerint - kapus nélkül kiállva a Bayern Münchennek a mostani 37 helyett 31 pontja lenne, azaz még így is kettővel megelőzné a második Dortmundot.

(Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:foci-live.hu)