Jump to content

Serie A: a Juve nyerte a torinói derbit

2015. 10. 31. 19:56

Az olasz bajnokság 11. fordulójában torinói derbit rendeztek a Juventus pályaválasztásával.  Az első félidőben a Zebrák szerezték meg a vezetést Pogba révén, a második félidő elején a Torino gyorsan egyenlített, ezt követően pedig teljesen nyílttá vált a mérkőzés, sok helyzet adódott mindkét csapat előtt, a 93. percben pedig Cuadrado talált be közelről, így a Juve 2-1-re nyert egy olyan mérkőzésen, amelyen talán a döntetlen eredmény igazságosabb lett volna.

A mérkőzést nagy elánnal kezdte az idén – főleg a bajnokságban – eddig halványan teljesítő Juventus, a Zebráknál volt többet a labda, Torino népszerűbb csapata gyors ellentámadásokra próbált építeni. Az első említésre méltó momentum a mostanában igen peches Khedira sérülése volt, aki egy teljesen ártalmatlan szituációban a földre „huppant”, így a 11. percben már Cuadrado volt a pályán. Az első, kaput eltaláló lövés Pogba nevéhez fűződött a 18. percben. Egy percre rá Quagliarella lőtt közelről az oldalhálóba, majd gyorsan indította az ellentámadást a Juve, 4 passzból odaértek a Torino kapuja elé, Cuadrado passzát Pogba átvette a tizenhatos előtt, majd futtából a léc alá lőtt (1-0). Felpörögtek az események, Aqua és Bovo 5 másodpercen belül kaptak sárgát, mivel egyikük sem tudta szabályosan megállítani a gólszerzőt. A Torino támadásban nem sokat mutatott, pontatlan passzok és körülményesség jellemezte a Bikák játékát. Egészen a 30. percig, amikor szenzációs kombinációt követően Quagliarella nem sokkal durrantott Buffon kapuja mellé. Válaszul Dybala elcsípett egy labdát a vendég tizenhatosnál, ballábas lövése pedig épp elkerülte a kaput. A 41. percben Bonucci blokkolta Quagliarella lövését az ötösön belül.

A mérkőzés a második félidőben is intenzív maradt, az 51. percben pedig egy szenzációs góllal egyenlített a Torino: Bovo vállalt el 20 méterről egy szabadrúgást, a jobbal elrúgott labda visszapattant csapattársáról, a védő pedig ballal könyörtelenül a léc alá bombázta a labdát, Buffonnak esélye sem volt (1-1). Lendületbe jött a Torino, az 57. percben Glik fejelt kapura, a léc alá tartó labdát Buffon védte óriási bravúrral, egy percre rá Pogba zseniális labdaátvétel után lőtt, de a kapus védett. Hazai részről Dybala, Pogba és Hernanes nevét lehetett ebben az időszakban kiemelni, mindhárman aktívan próbálkoztak közelről és távolról is, kevés sikerrel. A 70. percben Vives próbálta meglepni Buffont, aki kiöklözte a távoli lövést. A 74. percben a Juve egyese egy megpattanó beadást tolt nagy bravúrral szögletre, a lengyel válogatott Glik fejesét pedig a gólvonal előtt fogta meg. A 90. percben jött az első Juve-meccslabda: Hernanes szabadrúgását Bonucci zseniálisan csúsztatta a hosszú felső sarok felé, de a kapufa hárított, a kipattanót Marchisio lőtte rá, Padelli azonban védett. A 94. percben jött a második, és ezt már gólra váltotta a Juve: Alex Sandro beadását Cuadrado a védő szorításában kotorta a Torino hálójába (2-1).

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/ibtimes.co.uk)