Jump to content

Dárdai kellemes gondjai

2015. 10. 29. 10:07

A német Bundesliga idei kiírásának egyik üde színfoltja kétség kívül a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. A berliniek a bajnokságban is kiválóan szerepelnek és a hétközi hazai kupafordulóban is sikerrel vették az akadályokat, így a magyar szakember vezette klubnál meglehetősen jó a hangulat. Maga Dárdai is nyugodtan készül az aktuális feladatokra, ráadásul mostanság kellemes gondjai is vannak, például a kapuskérdés esetében.

Rune Jarstein azt követően került a kezdőbe, hogy az addigi első számú kapus, Thomas Kraft vállsérülést szenvedett. A norvég azonban olyan jól teljesít a bajnokságban és a kupában egyaránt, hogy a BZ Online szerint jó esélye van karácsonyig a kapuban maradni. A keddi, Frankfurtban megnyert kupameccs után Dárdai külön meg is dicsérte Jarsteint, aki nemcsak a gólvonalon, hanem a büntetőterületen belül is magabiztos volt.

A berlini újság szerint a sérüléséből felépülő Thomas Kraftnak nehéz lesz visszaszerezni korábbi pozícióját. "Természetesen játszani szeretnék. Azért jöttem Berlinbe, hogy én legyek az első számú" - nyilatkozta a norvég.

A két kapus rivalizálásából a csapat csak profitálhat, Dárdai pedig dörzsölheti a tenyerét. "Jelenleg konkurenciaharc van nálunk a kapuban" - idézi a lap a magyar trénert.

(Forrás:telesport.hu/Fotó:Twitter, profitipp.hu)