Jump to content

Szombaton odahaza javíthat a Barca

2015. 09. 24. 14:00

A hétvégén folytatódik a spanyol labdarúgó bajnokság. A címvédő Barcelona a Las Palmast látja vendégül és bizony Lionel Messiék számára igen fontos lesz ez a találkozó, ugyanis immáron saját közönségük előtt köszörülhetik ki a katalán csapat játékosai a csorbát. Mint ismeretes a Barca meglepő vereséget szenvedett a hétközi fordulóban, aminek köszönhetően elvesztette vezető helyét is a bajnoki tabellán.

Lionel Messiék hibátlan mérleggel várták szerda este a Celta Vigo elleni fellépést. Bár a vigói együttes jól kezdte az idényt, arra kevesen számítottak, hogy összességében nagyon simán, 4-1-re legyőzi katalán sztárcsapatot. Messiék már az első félidőben lényegében elbukták a találkozót és végül esélyük sem volt a Vigo ellen.

Luis Enrique vezetőedző a kudarc után arról beszélt, hogy reméli, játékosai megtanulták, hogy a hibákért súlyos árat kell fizetniük. "Ez a vereség megtanít minket arra, hogy a győzelemért rengeteget kell tenni" - mondta a szakember.

A Barcelonának nincs sok ideje rágódni szezonbeli első bajnoki vereségén, mert szombaton már ismét játszania kell. Ugyanakkor az aktuális rivális ideálisnak tűnik a javításra, hiszen a Las Palmas újonc a Primera Divisiónban, s jelenleg 12. a tabellán.

Az élen a Barcelonát váltó Real Madrid szintén hazai pályán szerepel majd szombaton. A Málaga jelenlegi formájában nem jelenthet veszélyt Rafael Benitez együttesére: a vendégek az utolsó előtti helyen szerénykednek, az első öt meccsükön mindössze két pontot gyűjtöttek, s egyedüliként a mezőnyben még gólt sem tudtak szerezni.

A forduló rangadóját a Real Madriddal azonos ponttal álló, harmadik Villarreal és az egy ponttal lemaradva negyedik Atlético Madrid vívja majd szombaton 20.30-tól.

Primera División, 6. forduló:

péntek:
Valencia-Granada 20.30
szombat:
FC Barcelona-Las Palmas 16.00
Real Madrid-Málaga 18.15
Sevilla-Rayo Vallecano 20.30
Villarreal-Atlético Madrid 20.30
Eibar-Celta Vigo 22.00
vasárnap:
Sporting Gijon-Real Betis 12.00
Deportivo La Coruna-Espanyol 16.00
Getafe-Levante 18.15
Real Sociedad-Athletic Bilbao 20.30

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:hiilkubad.com)