Jump to content

BL: Nem tudott győzni a címvédő, szenvedtek az angolok

2015. 09. 17. 08:37

A címvédő FC Barcelona 1-1-es döntetlent játszott az AS Roma otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A spanyol gigászon kívül az angol csapatoknak sem volt szerencséje, hiszen a Chelsea együttesén kívül egyik sem tudta begyűjteni a három pontot.

A katalánok az első félidőben Luis Suárez közeli fejesével szereztek vezetést, a hazaiak azonban Alessandro Florenzi csodálatos góljával egyenlítettek: a rómaiak támadója több mint 50 méterről emelt Marc-André ter Stegen hálójába. Lionel Messi, a Barcelona négyszeres aranylabdás támadója pályafutása 100. BL-mérkőzésén lépett pályára, de ezúttal csak kapufáig jutott a dél-amerikai sztár, aki a Raúl rekordját megdöntve a legfiatalabb futballistaként - 28 évesen és 84 naposan - érte el ezt a jubileumot.

A legutóbbi négy szezonban mindig legalább a négy közé jutó Bayern München az elmúlt hetekben bombaformában futballozó, a Bundesliga góllövőlistáján éllovas Thomas Müller duplájával, illetve Mario Götze találatával diadalmaskodott 3-0-ra az Olimpiakosz vendégeként: előbbi a klub történetének első futballistája, valamint az első német játékos lett a BL-ben, aki nyolc különböző szezonban is gólt szerzett a legrangosabb európai kupában.

A játéknap meglepetését a Dinamo Zagreb okozta, a horvát együttes ugyanis 2-1-re legyőzte az Arsenalt. A londoniak kispadján ülő Arsene Wenger rekorder lett azzal, hogy 19. szezonjában irányítja csapatát a Bajnokok Ligájában. Érdekesség, hogy mivel kedden a Manchester United és a Manchester City is kikapott, a BL történetében először fordult elő, hogy az első fordulóban három angol csapat is vereséget szenvedett.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:Twitter)