Jump to content

EB-selejtező: a hollandokra sem vár könnyű feladat

2015. 09. 02. 10:05

A héten tovább folytatódik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokás selejtező sorozata. A magyar válogatott pénteken Románia együttesét fogadja, majd hétfőn Észak-Írországba utazik. Nem csak Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány csapatára vár nehéz feladat, hanem többek között az edzőváltáson áteső hollandokra is, akik Izlandot fogadják.

A hollandok Guus Hiddink vezetésével gyengén kezdtek és a folytatásban sem voltak meggyőzőek, így a korábbi sikeredzőt menesztette a szövetség. Robbenék az A csoport harmadik, pótselejtezőt érő helyén állnak és nem vár rájuk könnyű feladat a héten ugyanis az éllovas izlandi válogatottat fogadják csütörtökön, majd vasárnap Törökországban szerepelnek. Danny Blind szövetségi kapitány csapata öt ponttal van lemaradva Izland és hárommal Csehország mögött, így Arjen Robben és társai mindkét találkozón győzelmi kényszerben lépnek pályára.

Az 1958-as vb-t követően második nagy világversenyére készülő walesi válogatott lényegesen könnyebb helyzetből várja a ciprusi, illetve az Izrael elleni hazai találkozót: Wales ugyanis három ponttal vezet a B jelű hatosban Belgium előtt.

A D csoport első helye szempontjából döntő lehet a pénteki Németország-Lengyelország összecsapás, hiszen a világbajnok németek egy ponttal állnak pénteki ellenfelük mögött. Hasonló okok miatt fontos az Európa-bajnoki címvédő spanyol csapat pénteki mérkőzése: a három éve aranyérmes ibériai együttes Oviedóban a szlovákokat fogadja, amely három ponttal vezeti a C csoportot éppen Sergio Ramosékat megelőzve.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bssports.com)