Jump to content

MU: hivatalossá vált Schweinsteiger érkezése

2015. 07. 13. 15:20

Hivatalosan is bejelentette Bastian Schweinsteiger szerződtetését a Manchester United. A klub honlapjának beszámolója szerint a világbajnok német futballista hároméves szerződést kötött. A vételárat a játékos új és régi klubja közös megegyezés alapján titokban tartja, de sajtóhírek szerit 15 millió euró volt Schweinsteiger ára, fizetése pedig évi 10-13 millió euró lesz a Vörös Ördögöknél.

A Schweinsteiger távozásáról szóló hírek két napja keltek szárnyra, de már hetek óta beszédtéma volt a világklasszis középpályás klubváltása. A 30 éves középpályás 17 évet töltött a Bayern Münchennél, melynek színeiben 536 mérkőzésen lépett pályára, és több mint húsz trófeát - köztük Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet - gyűjtött.

A 111-szeres válogatott játékos - a Nationalelf jelenlegi csapatkapitánya - szabadságáról visszatérve jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, így sajtóhírek szerint az MU körülbelül 15 millió euróért tudta megszerezni. Schweinsteiger nem vett részt a Bayern hivatalos csapatbemutatásán, a szurkolóktól levélben köszönt el.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:postmedien.ch)