Jump to content

Német Kupa: Wolfsburg győzelem, Klopp vereséggel búcsúzott

2015. 05. 30. 22:59

A labdarúgó Német Kupa döntőjében a Wolfsburg 3-1 arányban legyőzte a Borussia Dortmundod, így története során először hódította el a kupagyőzelemért járó trófeát. A dortmundiak öt perccel a kezdés után már vezettek, ám a szünetre már hátránnyal vonulhattak és a különbséget később sem tudták ledolgozni, így Jürgen Klopp vereséggel búcsúzott a BVB-től.

A berlini finálé rendkívül intenzíven vette kezdetét, a sárga-feketék Pierre-Emerick Aubameyang remekül kivitelezett kapáslövésével rögtön az elején vezetéshez jutottak. A korán bekapott gólt követően a mihamarabbi egyenlítésre törekedett a Dieter Heckink vezette alakulat, Luiz Gustavo révén pedig sikerült is az egyenlítés. A brazil középpályás egy Mitchell Langerakról kipattanó labdát helyezett a hálóba. Nem sokkal ezután Kevin De Bruyne távoli kísérlete, majd Bas Dost fejese kötött ki a dortmundi kapuba, így a hátrányát ledolgozva kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a Wolfsburg. A második játékrészben sem hagyott alább a mérkőzés irama, illetve a játékosok küzdőszelleme. A WfL előtt két ziccer is adódott, amellyel könnyedén lezárhatták volna az összecsapást, azonban elszalasztották a lehetőségeiket. A két helyzet között Shinji Kagawa a kapufát találta el, a pontosság pedig a párharc hátralévő részében ugyancsak hiányzott a dortmundi részről. A wolfsburgi kapus, Diego Benaglio nem egyszer járt túl a dortmundi támadók eszén, védéseivel nagy szerepet játszott a „Farkasok” győzelmében.

A Wolfsburg csakúgy, mint két héttel ezelőtt ezúttal is felülkerekedett riválisán, a Bundesligában begyűjtött ezüstérem után a Német Kupa trófeáját is elhódította. Ami pedig a Borussiát illeti, Jürgen Klopp, a gárda sikeredzője hét év után vereséggel búcsúzott a sárga-feketéktől, a jövőjét illetőleg pedig egyelőre nem lehet tudni semmi biztosat.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:ndtv.com)