Jump to content

Bacca: A jövőm Isten kezében van

2015. 05. 29. 14:20

Carlos Bacca az egész szezon során a Sevilla kulcsembere volt, és oroszlánrészt vállalt a csapat jó bajnoki szereplésében és EL-sikerében. Nem csoda, hogy szaporodnak a jövőjét firtató kérdések.

Carlos Bacca 2012-ben igazolt Európába, akkor a Club Brugge csapatához, ahonnan egy jól sikerült szezon után egyből tovább is állt a spanyol Sevillához. A 29 éves támadó idén remek évet zár, a La Ligában eddig összesen 37 mérkőzésen szerepelt, amelyeken 20 gólt termelt. Az Európa Ligában sem maradt adós a jó teljesítményével, 7 találatával igazi húzóember volt. A szerdai, varsói döntőben kétszer is betalált a Dnipro Dnyepropetrovszk ellen, amivel a – 3-2-es sevillai győzelemmel végződő – mérkőzés hőse lett. Egész éves jó formájával olyan klubok érdeklődését vívta ki, mint a Liverpool, a Manchester United, a Milan és a Tottenham.

„Kiskorom óta arra vágyom, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessek. Gyerekként mindig néztem a meccseket a TV-ben, és arról álmodtam, hogy egyszer majd én is ott lehetek. Ez az álom most valóra válhat.” – nyilatkozta Bacca. A csatár tehát nem titkolja, hogy kipróbálná magát még magasabb szinten, azonban egyelőre nem gondolkodik a konkrét úticélon. „Szeretném kiélvezni az ünneplés pillanatait, mert nem biztos, hogy még egyszer meg tudjuk ezt csinálni.” – tette hozzá. Ezek fényében tehát nem lenne meglepetés, ha Bacca a nyáron továbblépne, szinte már csak az a kérdés hová. Ha Baccán múlik, lehet, hogy a United lesz a befutó, tekintve, hogy a felsorolt kérők közül csak az angolok indulnak jövőre a BL-ben.

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:fichajes.net)