Jump to content

Napoli: Benitez távozik, Madrid a követkző állomás?

2015. 05. 28. 14:01

Rafael Benitez a mai napon bejelentette, hogy az idény végén elhagyja a Napoli együttesét. A korábbi valenciai és liverpooli sikeredző, aki később az Inter és a Chelsea csapatainál is megfordult két év után távozik Nápolyból és ezzel egyre inkább erősödni látszik az a pletyka, miszerint ő követi a Real Madrid élén a távozó Carlo Ancelottit.

Az 55 éves spanyol tréner számára még egy mérkőzés van hátra a Napoli élén, ráadásul egy igen fontos találkozó a Lazio ellen, ugyanis amely csapat nyer, az elcsípi a még BL-selejtezőt érő harmadik helyezést a Serie A-ban.

"Szeretném megköszönni az elnöknek a klubnak és a szurkolóknak a belém vetett hitét és a támogatását. Nagyszerű időszakot töltöttem a Napoli élén, amely lassan a végéhez ér. Vasárnap fontos mérkőzés vár ránk, szeretném győzelemmel zárni a nápolyi pályafutásomat" - mondta Benitez a bejelentése során.

A Napoli jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki tabellán és amennyiben vasárnap legyőzi a jelenleg három pont előnnyel a harmadik helyen álló római riválisát, úgy a kedvezőbb egymás elleni eredményeknek köszönhetően megelőzheti és kiharcolhatja a BL-selejtezőben való indulást.

Rafa Benitez a jövőjét firtató kérdésekre nem válaszolt, így egyelőre csak találgatni lehet, hogy vajon valóban ő váltja-e a Real Madrid élén a felmentett Carlo Ancelottit. Benitez korábban játékosként és edzőként is megfordult Madridban, a 90-es években utánpótlás trénerként dolgozott a királyiaknál.

"A döntésemben a család játszotta a főszerepet, de el kell, hogy mondjam, hogy az elnök, Aurelio De Laurentiis minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy maradásra bírjon. Nem álltak az elképzeléseink messze egymástól, de végül a távozás mellett döntöttem" - indokolta Benitez, hogy miért is nem hosszabbított a Napolival.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:forzaitalianfootball.com)