Jump to content

Pérez: nem volt könnyű döntés

2015. 05. 26. 10:09

Tegnap jelentették be, hogy a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez menesztette a csapat vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit. Az olasz tréner vezetésével a gárda a szezon során cím nélkül maradt, a Bajnokok Ligájában az elődöntőben búcsúzott, a bajnokságban a Barcelona mögött második lett és a Király-kupát sem tudta megnyerni. Ancelottit a hírek szerint a jelenleg a Napolinál dolgozó Rafa Benitez válthatja.

Florentio Perez, a Real Madrid elnöke hétfő este rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két év után menesztették az 55 éves olasz szakembert.

"Nem volt könnyű döntés, de itt az ideje, hogy új lendületet kapjon a csapat" - mondta Perez, aki várhatóan jövő héten nevezi majd meg a tréner utódját. A döntés hátterével kapcsolatban megjegyezte, a Real Madridnál mindig a legmagasabb a követelmények, és mindenhol a legjobb eredményt szeretnék elérni.

Ancelotti 2013 nyarán vette át az együttes irányítását - eredetileg hároméves szerződést írt alá -, első szezonjában rögtön teljesítette a vezetés és a szurkolók legnagyobb álmát, azaz megszerezte a klub történetének tízedik Bajnokok Ligája (korábban BEK) serlegét, és ugyanebben az idényben a Király Kupát is elhódította a Barcelona legyőzésével.

A mostani idényben ugyanakkor trófea nélkül maradt a szupersztárokkal felálló együttes, a bajnokságban a Barcelona mögött másodikként zárt a csapat, a BL-ben az elődöntőben a Juventusszal szemben maradt alul, míg a Király Kupában a városi rivális Atlético Madrid búcsúztatta. Az eredménytelen szezon ellenére egy spanyol rekordot sikerült felállítania a csapatnak, ugyanis sorozatban 22 tétmérkőzést nyert meg.

Ancelotti a francia Paris Saint-Germain együttesétől szerződött a spanyol fővárosban, Párizsban bajnoki címet ünnepelhetett, ezt megelőzően a Chelsea, valamint az AC Milan kispadján ült. Utóbbit 2001 és 2009 között irányította, bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert a milánói piros-feketékkel. Az olasz szakember saját bevallása szerint egy év szünetet tart, de az sem lenne meglepő, ha a milánói kispadon térne vissza a nyári szünet után.

Ami pedig a madridiakat illeti, szokás szerint röpködnek a nevek az új edző személyét illetően, ám a klubhoz közel álló források szinte biztosra veszik, hogy a korábban a Valenciával és a Liverpoolal is sikert sikerre halmozó Rafa Benitez irányítja C. Ronaldóékat a következő idénytől. Pérez jövő hétre ígérte, hogy bemutatják a Real Madrid új edzőjét.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:dailymirror.co.uk)