Jump to content

EL: Ukrán csapat először, vagy újra a Sevilla ?

2015. 05. 26. 16:30

Amíg mindenki a topligák utolsó fordulóira figyel, fű alatt döntőjéhez ért az Európa Liga. A második számú európai kupasorozatban már csak az a kérdés, hogy vajon a Sevilla védi meg címét, vagy a meglepetéscsapat Dnipro gyűjti be utolsó nagy skalpját is, és vált jegyet a jövő évi BL-főtáblára.

A Sevillát szemmel láthatóan nem rázta meg túlzottan kulcsembere, Ivan Rakitic nyári távozása, így azok után, hogy egyetlen ponttal maradt le a spanyol bajnokságban a még BL-t érő 4. helyről, az Európa Liga megnyerésével jutna a sorozat következő kiírásának főtáblájára. A tavalyi siker után a spanyol együttes idén esélyesként vágott neki a sorozatnak, amelyben a csoportból való továbbjutás után a kieséses szakaszban a Mönchengladbach és a Villareal két vállra fektetésével jutott a negyeddöntőbe. Itt szoros csatában múlta felül a Zenitet, hogy aztán a vártnál simábban, 5-0-s összesítéssel üsse el a Fiorentinát a döntőbe jutástól.

A Dnipro az év egyik legnagyobb meglepetését okozta, ugyanis a csoportkör után nem volt elég nekik az Olympiakos legyőzése, a negyeddöntőben hosszabbítást hozó párharcban verték ki az Ajaxot az ukránok. Ezután egy mindössze 1 gólt hozó párharcban győzték le a belga Club Brugge együttesét, majd mikorra mindenki kezdte komolyan venni Seleznyovékat, Európa arra eszmélt, hogy az ukrán csapat az egyik favoritot, a Napolit is búcsúztatta a finálé kapujában.

A döntő esélyese természetesen a Sevilla, amelynek győzelmére 1,60-as odds mellett fogadhatunk, ugyanakkor a 6,5-ös szorzó ellenére ki merné ezek után leírni az ukrán kiscsapatot. Az Európa Liga döntőjét szerdán, 20:45-től rendezik.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:foci-live.hu)