Jump to content

Liverpool: az egykori német klasszis tudja ki lehet a méltó Gerrard-utód

2015. 05. 06. 11:00

Az idény végén új időszámítás kezdődik a Liverpool háza táján, a klublegenda Steven Gerrard ugyanis a tengerentúli MLS-bajnokságban folytatja pályafutását. A Mersey-parti alakulatnál természetesen mindenki lázasan keresi a csapatkapitány és vezéregyéniség utódját, ám Dietmar Hamann, a csapat korábbi klasszis középpályása úgy gondolja, hogy nem kell olyan messzire menni, a "szomszédvárban" kell keresni a Gerrard-utódot.

Dietmar Hamann ugyanis úgy véli, hogy Steven Gerrard megfelelő pótlását James McCarthy tudná a legjobban ellátni. A gond csupán az, hogy McCarthy jelenleg a Liverpool városi riválisának, az Evertonnak a labdarúgója, ez pedig mindenképpen megnehezíti az esetleges átigazolását. Azt nem tudni, hogy McCarthy miként viseltetik a Liverpool iránt, az mindenesetre biztos, hogy szerződése a 2018-as idény végéig köti az Evertonhoz, jelenlegi értékét pedig a Transfermarkt.com oldal 17 millió euróra becsüli.

Steven Gerrard pótlása természetesen hónapok óta beszédtéma a Liverpool háza táján, egyesek úgy gondolják, hogy Jordan Henderson megfelelő utód lehet mind a pályán, mind az öltözőben, ám vannak olyanok, akik másban látják a potenciált. Így van ezzel Dietmar Hamann is, aki 1999-től 2006-ig erősítette a Poolt, tagja volt az egy szezonon belül öt trófeát begyűjtő alakulatnak, valamint a Bajnokok Ligáját nyerő csapatnak is. Hamann tehát jól ismeri a Liverpoolt és a Premier League-et is, folyamatosan "képben van", szakértőként is dolgozik mostanság.

"Mindig is nagy rajongója voltam McCarthy játékának, idén is nagyszerűen teljesített az Evertonban." - dicsérte McCarthyt Haman.

Hogy Brendan Rodgers hallgat-e az egykori liverpooli kedvencre, azt egyelőre még nem lehet megmondani, mindenesetre a potenciális Gerrard-utódok névsora egy névvel biztos, hogy bővült.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:liverpoolecho.co.uk)