Jump to content

Tulajváltás lehet az Arsenalnál

2015. 05. 05. 14:58

Megszokhattuk, hogy a szezon végeztével egyre inkább előtérbe kerülnek a pályán kívüli események, átigazolások, edzőváltások. Most azonban meglepő fordulat következhet be, a legújabb hírek szerint az Arsenalnak lehet új tulajdonosa.

Az angol bajnoki ezüstéremért küzdő Arsenal háza táján tulajdonosváltásról beszélnek, méghozzá nem is akárkit emlegetnek lehetséges érkezőként. Az egyesület iránt Afrika leggazdagabb embere, Aliko Dangote érdeklődik igen csak élénken. A nigériai üzletember már 2010-ben is megkörnyékezte a klubot, akkor azonban végül semmi sem lett az üzletből. Most újra próbálkozik, azonban nem lesz egyszerű dolga az „ágyúsok” jelenlegi birtoklóival. Az amerikai Stan Kroenke az Arsenal 67%-át, az orosz mágnás, Alisher Usmanov pedig a 30%-át mondhatja magáénak, és ők sincsenek éppen pénz szűkén. Előbbi ugyanis nem csak a labdarúgásban érdekelt, ugyanis azon kívül, hogy az angol együttes mellett az MLS-ben játszó Colorado Rapids többségi tulaja, van csapata az NFL-ben (St. Louis Rams), az NBA-ben (Denver Nuggets), és az NHL-ben (Colorado Avalanche) is.

Dangote vagyonát a Forbes magazin nagyjából 15,7 milliárd dollárra becsüli, amelynek egy részét elmondása szerint szívesen áldozná az Arsenalra. „Elképzelhető, hogy ajánlatot teszek majd az Arsenalért, ha így lesz, az viszont olyan ajánlat lesz, aminek a jelenlegi tulajdonosok nehezen fognak tudni ellentmondani.” Az afrikai mágnás emellett azt is elmondta, ha ő lesz az új tulajdonos, akkor változások lesznek a klub életében, és egy kicsit a vezetőedzőnek, Arsene Wengernek is módosítania kell majd hozzáállásán.

(Forrás:sportrajongo.hu/espnfc.us/Fotó:sillyseason.com)