Jump to content

PL: Lambert váltja Drogbát a Chelseanél?

2015. 05. 05. 10:12

A mértéktartónak nem igazán nevezhető angol Mirror értesülései szerint az angol Premier League friss bajnoka, a Chelsea Rickie Lambertet szeretné leigazolni Didier Drogba helyére. Az elefántcsontparti támadó sorsa egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy szerződése az idény végén lejár és egyelőre José Mourinho nem nyilatkozott arról, hogy mik a tervei Drogbával.

A londoniak állítólag a hétvégén "kémeket" küldtek a Liverpool QPR elleni mérkőzésére, hogy alaposan szemügyre vegyék a legutóbbi idény végén a Southamptontól igazolt liverpooli csatárt. Lambert a hírek szerint a harmadik számú csatár lenne a Chelsea-nél Diego Costa és Loic Remy mögött, ám ha Brendan Rodgers ragaszkodik hozzá, akkor a londoniaknál életbe léphet a B-terv. Ez pedig azt jelentené, hogy Joés Mourinho harcba szállna Emmanuel Adebayor játékjogáért, aki jelenleg a Tottenham együttesét erősíti.

A 33 éves Lambert a Blackpoolban kezdte profi pályafutását, ám legjobb éveit a Southamptonban töltötte, öt idény alatt 207 mérkőzésen 106 gólt termelt. A liverpooli váltás nem igazán jött be neki, 22 bajnokin mindössze kétszer volt eredményes Brendan Rodgers irányítása alatt. Lambert tehát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért nem elképzelhetetlen, hogy a Mersey-partiak megszabadulnak tőle.

A Chelseanél egyelőre nem erősítették meg a lap értesüléseit, igaz nem is cáfolták. Ami pedig Drogbát illeti, a londoni szurkolók egyik legnagyobb kedvence szíve szerint maradna még a Chelsea kötelékében, ám José Mourinho egyelőre még nem jelezte, hogy az idény végén lejáró szerződését meg kívánja-e hosszabbítani.

Mindenesetre a Chelsea vezetősége a hétvégén alaposan kielemezheti Lambert játékát, hiszen a Chelsea éppen a Liverpoolt fogadja a PL soron következő fordulójában.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:irishmirror.co.uk)