Jump to content

Garcia: Nyernünk kell a BL-ért

2015. 04. 28. 16:31

Az AS Roma a tavalyi ezüstérem után az idei szezont is jól kezdte, ősszel tapadt a Juventusra, ám a tavasz eddig pocsékul sikerült a „Farkasok” háza táján. Ha így folytatódik, Garciáék nem csak a scudettonak, de lassan a BL-nek is búcsút inthetnek.

Rudi Garcia érkezésével tavaly a Roma újra remek formába lendült, amelynek végül egy Serie A-ezüst lett a jutalma. Idén is jól rajtolt a fővárosi együttes, az ősszel még egyértelműen ők voltak az azóta utcahosszal vezető, gyakorlatilag már bajnok Juventus elsőszámú üldözői. A tavaszt azonban pocsékul kezdték, volt egy hatmeccses döntetlensorozatuk is, amivel gyorsan kiszálltak a scudettóért zajló versenyből. A rómaiak jelenleg 3 meccse nyeretlenek, már a városi rivális Lazio is megelőzte őket a tabellán, a negyedik helyezett Nápoly pedig mindössze 2 pontra van lemaradva. Ebben az esetben azonban nem csak a dobogó a tét, hanem a BL-kvalifikáció is, ugyanis a 4. hely már csak az Európa Ligához elég. Márpedig a Bajnokok Ligája sokkal nagyobb presztízzsel és nem utolsó sorban pénzdíjazással kecsegtet, így kínos lenne, ha Rudi Garcia legénysége még erről is lemaradna.

A csapat vezetőedzője szerint a szerdai Sassuolo elleni vendégjáték lehet a döntő, ugyanis ha a Roma most sem tudja begyűjteni a 3 pontot, akkor a Napoli egy esetleges győzelemmel utolérhetné, vagy akár meg is előzhetné őket. „Jelenleg semmi más nem foglalkoztat, csak a Sassuolo elleni mérkőzés. Nyernünk kell, szükségünk van erre a 3 pontra, hogy elérjük a célunkat, és jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk.” A mérkőzést szerdán, 20:45-től nézhetik meg az érdeklődők.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:laacib.net)