Jump to content

Henry szerint Özil és Giroud sem elég jó

2015. 04. 27. 11:08

Nem bánt kesztyűs kézzel Thierry Henry egykori csapatával, az Arsenallal. A londoniak legendás csatára szerint Arséne Wengernek bizony végre valahára mélyen a zsebébe kéne nyúlnia, mert komolyabb költekezés nélkül aligha fognak ismét bajnokságot nyerni. Henry szerint klasszis védőre, védekező középpályásra, játékmesterre és csatárra van szüksége Wengernek. A franciák legendás támadója ráadásul a keret jelenlegi tagjai közül is sokakat kritizált, élükön Mesut Özilt.

 

Thierry Henry amondó, ha az Arsenal a nyáron nem költ igazán komolya arra, hogy megerősítse a csapat gerincét, akkor jövőre sem lesz esélye bajnokságot nyerni. A világ- és Európa-bajnok csatárlegenda szerint a Chelsea az élő példa arra, hogy ha valaki költ, akkor a sikerek sem maradnak el. Az Arsenal történetének legeredményesebb csatára úgy véli, hogy a londoni rivális azzal, hogy leigazolta Cortouist, Maticot, Fabregast és Diego Costát bizonyította, hogy megéri költeni, hiszen jelenleg 10 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot, mit már szinte el sem tudnak veszíteni. Henry szerint az Arsenalnak adva van a recept, ugyan azt kell tennie, mint amit a Chelsea tett a nyáron, költeni. A jelenleg szakkommentátorként dolgozó egykori csatár az Ágyúsok jelenlegi keretéből több játékost is kritikával illetett, élükön Mesut Özilt, akitől lényegesen többet várna.

"A sztárjátékosoknak is teljesíteniük kell, ráadásul folyamatosan. Özil a liga négy legjobb csapata ellen nem szerzett gólt és csupán két asszisztot jegyez. Ez kevés. Amióta az Arsenal csapatának a tagja csupán 14 gólpasszt osztott ki, Fabregas egy idény alatt jutott el 16-ig. A csapat nagynevű játékosainak jól kell teljesíteniük folyamatosan, nem csak egy-két meccs során."

Henry az utódjáról, Olivier Giroudról is beszélt, akivel meg van elégedve, ám nem hiszi, hogy vele bajnokságot tud nyerni az Arsenal.

"Úgy gondolom, hogy Giroud nagyon jól teljesít. De vajon elég-e ahhoz, hogy vele bajnokságot nyerjen az Arsenal? Én nem hiszem. Nagyszerűen dolgozik, gólokat szerez, de a bajnokság megnyeréséhez kevés."

Az Arsenal után pályafutását a Barcelonában folytató, majd a tengerentúlon lezáró támadó úgy gondolja, hogy az együttest évek óta súlytó, folyamatos sérülésekkel is kezdeni kell valamit Londonban, mert ez is hátráltatja a csapatot a jó szereplésben.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:politiken.dk)