Jump to content

Nyakunkon a nyár, átigazolási körkép Európából

2015. 04. 21. 14:58

Ahogy közeledik a nyár, nem csak az európai ligák többsége fordul célegyenesbe, de az átigazolási pletykák is egyre szaporodnak. A slágertémák mellett, íme, néhány újdonság is.

Depay és Sterling sorsa szinte az egész szezon során uralta az átigazolási rovatokat, így nem meglepetésre kezdésként mi is velük futjuk le a kötelező köröket. Előbbi esetében már a könyökünkön jön ki a PSG, a Bayern, a MU és a Liverpool érdeklődése, most viszont holland lapértesülések szerint a PSV konkrét árat is megfogalmazott. A hollandok a hírek szerint 25 millió eurótól kezdenék a tárgyalásokat, ami mai viszonylatban egy topklubnál nem jelent gondot. Sterlingnél viszont más a helyzet, az ő ára jelenleg 70 millió euró körül mozog, azonban a Liverpool ajtaján most új kérő is kopogtat. Az angol lapok szerint ugyanis a PSG, a Real, az Arsenal és a MU mellé most a Juventus is becsatlakozik.

Hasonló összeg fejében gondolkodna el Simeone Koke elengedésén, akit a hírek szerint a Barcelona mellett a Chelsea és Jose Mourinho is árgus szemekkel figyel. Az Atletico eddig hallani sem akart a középpályás elengedéséről, azonban ha valaki leteszi ezt az összeget az asztalra, könnyen lehet, hogy a fiatal spanyol is költözik a nyáron. Ne feledkezzünk meg az edzőkről sem, ugyanis a Dortmund kisebb pletykalavinát zúdított ránk Jürgen Klopp menesztésének bejelentésével. A temperamentumos német szakembert az elmúlt pár napban szóba hozták már az Arsenallal, a Reallal és a Barcelonával is, ám most konkrét ajánlatot is kapott. A Premier League-ből a West Ham ajánlott munkát Kloppnak, aki viszont visszautasította azt. A „kalapácsosok”-nak azonban vélhetően nem ez volt az utolsó ajánlatuk, hiszen a hírek szerint nem Sam Allerdyce irányításával vágnak neki a következő évnek.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:telegraph.co.uk)