Jump to content

Primera Division: Sevilla-Barcelona rangadó szombaton

2015. 04. 10. 20:25

Szombat este 20 órakor rangadót rendeznek a spanyol bajnokságban: az ötödik helyen álló Sevilla hazai pályán fogadja a listavezető Barcelonát. A katalánok 4 pontos előnnyel bírnak a második helyen álló Real előtt, az andalúzok pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő 4. helyet célozzák meg, így unalmas mérkőzésre minimális esély van.

Az Atletico tavalyi, meglepetésszerű bajnoki címe után idén ismét „katalán-királyi” versenyfutás van az aranyért, azonban feltűntek olyan, a korábbi évekhez képest erősebb csapatok, akik látványos, egyben stabil játékukkal, és szisztematikus csapatépítéssel egy-egy meccsen meg tudják szorongatni a nagyokat.

Ezek közé tartozik a Sevilla is, amely az Európa Ligát is idevéve sorozatban 5 mérkőzést nyert, bejutott a legjobb 8 közé az EL-ben, a bajnokságban pedig öldöklő csatát folytat a dobogóért: az Atletico 65 ponttal áll a harmadik helyen, a Valencia 62 pontjával a negyedik, a piros-fehérek pedig 61 ponttal követik őket. Hazai pályán a Ramon Sanchez Pizjuanban különösen veszélyesek az andalúzok: egyedüliként a mezőnyben még veretlenek, és a legkevesebb gólt (7) kapták 15 mérkőzés alatt. Unai Emery csapatát hátulról a Carrico, Krychowiak, és Figueiras fémjelezte védelem „támasztja meg”, a középpályán az épp a Barcától kölcsönkapott Denis Suarez, Vitolo, Reyes, Banega, és Mbia szabja a ritmust, elöl pedig Kolumbia új csatárcsillaga, Carlos Bacca (30 mérkőzés/17 gól), valamint Kevin Gameiro felel a befejezésekért. A Barca elleni mérkőzést követően a Zenittel játszik majd jövő csütörtökön hazai pályán a Sevilla.

A Barcelonáról már sokszor írtunk, főleg az őszi szezon hullámvölgye kapcsán: a remek rajtot komoly visszaesés követte, Luis Enrique alól már félig „kirúgták” a padot, aztán az Atletico elleni, januári győzelem 11 mérkőzésből álló győzelmi sorozatot indított el az egyre inkább magára találó Suarez, valamint Neymar és Messi főszereplésével, a Real elleni győzelmet követően pedig 4 pontos előnnyel rendelkeznek Rakiticék a tabella élén. A sevillai vendégjátékkal egy nem akármilyen sorozatot kezd meg a katalán óriás: szerdán már Párizsban van jelenése a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, ezt követően fogadja hazai pályán a Valenciát, majd jön a PSG párharc visszavágója, majd idegenben jön a katalán derbi az Espanyol ellen.

Mindkét csapat támadófocit játszik, mindkét csapatnak sokba kerülhet egy pontvesztés, így nyíltsisakos küzdelemre van kilátás.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/fourfourtwo.com/fichajes.net)