Jump to content

La Liga: Eltörölték Ronaldo eltiltását

2015. 04. 10. 13:29

Mint ismert, Cristiano Ronaldo a hétközi Rayo elleni idegenbeli bajnokin kapott sárga lapot műeseésért – tévesen. A portugálnak ez volt az ötödik sárga lapja, így úgy volt, kihagyja az Eibar elleni bajnokit. A Real azonban fellebbezett, a sárgát pedig eltörölték.

Cristiano Ronaldo a Granada elleni mesterötöse után a Rayo ellen góllal és gólpasszal bizonyította, hogy újra nagyszerű formában van. A mérkőzés azonban nem csak erről marad emlékezetes a háromszoros aranylabdás számára. Ronaldo az 51. percben cselezett befelé a Rayo tizenhatosán belül amikor az ellenfél védője, Antonio Amaya egy rossz becsúszással egyszerűen felrúgta a portugált. Mario Melero López játékvezető azonban mindenki meglepetésére nem ítélt tizenegyest, hanem Ronaldot figyelmeztette egy sárga lappal műesés miatt. Ez volt CR7 ötödik sárga lapja, ami egy meccses eltiltást vont volna maga után. A Real azonban már csütörtökön fellebbezett a döntés ellen, amit Fegyelmi Bizottság elfogadott, így Ronaldo ott lehet majd a pályán az Eibar ellen.

A portugál klasszis játéka kulcsfontosságú, ugyanis a Rayo ellen James Rodriguez és Toni Kroos valóban kisárgázta magát, Gareth Bale pedig a hírek szerint kisebb sérüléssel bajlódik. A Real Madrid jelenleg 4 ponttal lemaradva a második helyen követi az éllovas Barcelonát, így Ancelotti legénységének mindenképpen be kell húznia az amúgy mindenki által „országos 1-es”-nek vélt mérkőzést, reménykedve, hogy a rivális Barcelona pontokat veszít a remeklő Sevilla otthonában. A Real Madrid-Eibar spanyol bajnoki mérkőzést szombaton 16:00-kor rendezik meg a Bernabeuban.

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:caughtoffside.com)