Jump to content

Európai derbik a hétvégi programban

2015. 04. 10. 14:35

Lassan célegyenesbe fordul a legtöbb európai labdarúgó bajnokság, ugyanakkor még rengeteg izgalomra számíthatunk szerte Európában. Ezen a hétvégén több olyan meccset is rendeznek, amik futballkedvelők számára valóságos csemegeként szolgálnak.

Igazi rangadók lesznek terítéken a hétvégi programban, és ezúttal az OTP Bank Liga sem hagy minket cserben. A magyarok számára talán a legérdekesebb párharc az Újpest ferencvárosi vendégjátéka lesz. A lilák először látogatnak a Groupama Arénába, ahol egy csúcsformában lévő Fradi vár majd Vignjevicsékre. A két csapat tavaszi teljesítménye között óriási a különbség, a megszerezhető 15 pontból Doll együttese 13-at, míg az Újpest csak 2-t gyűjtött be. Ennek fényében vasárnap a zöldek lesznek a favoritok, de mint tudjuk, egy ilyen derbin nincs papírforma.

Hasonló rangadót rendeznek az angolok Manchesterben, ahol a United és a City csap össze az Old Traffordon. A 3. United és a 4. City a presztízs mellett a dobogóért, és a BL-főtábláért és küzd majd egymással. Van Gaal együttese a szezon végére beindult, a „Vörös Ördögök” utóbbi 10 meccsükből 8-at megnyertek, ezalatt a Pellegriniék 2 döntetlen mellett 4-szer is kikaptak, és csak ugyanennyiszer hagyták el győztesen a pályát. Itt tehát a Unitednek áll a zászló, de az előbb elsütött futballközhely itt is maximálisan érvényes.

A „főétel” mellett érdemes lesz azonban odafigyelni más pályákra is, hiszen olyan meccseket játszanak majd, mint a Napoli-Fiorentina, a Bordeaux-Marseille, vagy a Sevilla-Barca. Ezen mérkőzések kivétel nélkül döntőek lehetnek a bajnoki címekért illetve az európai kupás helyekért zajló versenyben, így nem ajánlatos kihagyni őket.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: ESPN)