Jump to content

München: Hosszú a sérültek listája a Bayernnél

2015. 04. 07. 16:45

Mint arról egy korábbi cikkben már beszámoltunk, a Bayern München holnap este Leverkusenbe látogat a német DFB-kupa negyeddöntőjének keretein belül. Pep Guardiolának azonban a remek formában lévő „gyógyszertáriak”-on kívül más gonddal is meg kell küzdenie.

Hosszú a sérültek listája a Bayern München háza táján, miután Bastian Schweinsteiger is kidőlt a sorból. Josep Guardiola már a hétvégi Borussia Dortmund elleni idegenbeli rangadón is nélkülözni kényszerült olyan klasszisokat, mint a „Robbery” (angolul: rablás) becenévvel illetett szélsőduó, Arjen Robben és Franck Ribéry, vagy az osztrák David Alaba. Ezen kívül a maródiak listáján van még Javi Martinez és a harmadik számú kapus, Tom Starke is, valamint a most megsérült Schweinsteiger mellett Holger Badstuber állapota sem százszázalékos.

Nem lesz tehát könnyű dolga Guardiolának a kezdőcsapat kihirdetésekor, ám mielőtt nagyon sajnálni kezdenénk a spanyol menedzsert, emlékezzünk meg arról is, kik pótolhatják a hiányzókat. A kapuban így is ott van a világ talán legjobb kapusa, Manuel Neuer, a védelemben pedig összeállhat a Dante-Boateng-Benatia trió. A széleken Rafinha és Bernat segítheti a támadásokat, míg középen olyan nevekre számíthat a tréner, mint Xabi Alonso, Thiago, vagy Sebastian Rode. Elöl Müller, Lewandowski és Götze mellett pedig korántsem rossz vésztartalék a veterán Pizarro, vagy a fiatal Weiser.

A mérkőzést a BayArenában rendezik meg, szerdán 20:30-tól.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:dailymail.co.uk)