Jump to content

Premier League: Az Arsenal adja a hónap legjobbjait

2015. 04. 03. 14:31

Ahogy minden hónapban, úgy márciusban is díjakat osztottak a Premier League-ben. Az első tavaszi hónapban a remeklő Arsenal tarolt, ugyanis az „Ágyúsok” két díjazottat is delegáltak.

Az angol labdarúgó bajnokságban minden hónapban díjakkal ismerik el a hónap legjobb menedzserét és játékosát is. Nem meglepetés, hogy a Premier League jelenleg legjobb formában lévő csapata, az Arsenal kulcsemberei két elismerést is besöpörtek, a londoniak támadója, Olivier Giroud a hónap legjobb játékosa, a csapat szakvezetője, Arsene Wenger pedig a hónap legjobb menedzsere lett. Giroud márciusban 4 angol bajnokin szerepelt, ezeken pedig 5 gólt szerzett, a Newcastle elleni dupláján kívül betalált a West Ham, az Everton és a QPR hálójába is. A francia játékos a márciusi díj besöprésével a városi rivális Tottenham csatárát, Harry Kane-t szomorította, aki a Premier League története során elsőként lehetett volna három egymást követő alkalommal a hónap játékosa.

Giroud és Wenger vezetésével az Arsenal szárnyal, elmúlt tíz bajnokijukból kilencet nyertek, csak a White Hart Lane-en égtek meg a Tottenham ellen. Szombaton viszont a szintén jó passzban teljesítő Liverpool látogat Londonba, Brendan Rodgers együttese elmúlt tíz mérkőzésén huszonöt pontot gyűjtött a lehetséges harmincból, így kiélezett csatára van kilátás. A találkozó szombaton 13:45-kor kezdődik, a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/espnfc.us/Fotó:telegraph.co.uk)