Jump to content

Madrid: Alderweireld visszatérhet az Atleticohoz

2015. 04. 03. 16:00

Toby Alderweireld 2013 nyarán csatlakozott az Atletico Madridhoz, ahol azonban nem lett alapember, így az idei szezont már kölcsönjátékosként kezdte meg a Southamptonnál. Koeman marasztalná, de Simeone is számolna vele a következő idényben.

A belga válogatott játékost még az Ajax védőjeként ismerhette meg a futballvilág. Négy ifjúsági és öt profi évet töltött Amszterdamban, ahonnan 2013-ban az Atletico Madrid vásárolta meg. A tavalyi szezonban részese volt a „Matracosok” nagyszerű menetelésének, mely során bajnoki címet, és BL-ezüstöt nyert a gárdával, ugyanakkor ő maga jobbára epizodista volt. Az idei szezont kölcsönben a Southamptonnál tölti, ahol eddig alapember Ronald Koeman keze alatt. A hírek szerint a holland szakember szeretné hosszútávra is szerződtetni a védelem közepén és jobb oldalán is bevethető játékost, azonban Simeone sem feledkezett meg a belgáról, jövőre számítana rá.

José Luis Caminero, a spanyolok sportigazgatója a SkySports-nak nyilatkozott az ügyben: „Folyamatosan figyelemmel követjük a kölcsönben lévő játékosainkat, és elégedettek vagyunk a fejlődésükkel. Oliver Torres és Alderweireld például kitűnő szezont futnak a Portónál és a Southamptonnál, jövőre mindenképpen számítunk rájuk.” Az angolok valószínűleg ajánlatot tesznek majd a védőért, de mivel a kölcsönszerződés nem tartalmaz opciós jogot, nem lesz egyszerű a szigetországba csábítani a 26 éves játékost.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/skysports.com/Fotó:givemesport.com)