Jump to content

Pique: A City a világ öt legjobb csapatának egyike.

2015. 02. 24. 09:43

A Barcelona középhátvédje tiszteli a Manchester City egyesületét, viszont úgy véli, a Barcelonának a keddi összecsapás egy lehetőség arra, hogy jóvátegyék a Malaga ellen elszenvedett vereséget.

Gerard Pique pályára lépett a Malaga ellen és reméli, hogy a City ellen újra formába lendülhet a csapata.

„Ezért jó, hogy háromnaponta pályára léphetünk, hiszen újra bizonyíthatunk és elfelejthetjük a szombaton történteket. Természetesen nehéz feledtetni egy hazai vereséget, de ha jó eredményt érünk el kedden, akkor ez könnyebben fog menni” – mondta a Manchesterben tartott sajtótájékoztatón.

A két csapat a tavalyi sorozatban is találkozott, akkor a katalánok összesítésben 4-1-el simán jutottak tovább, de Pique szerint az idei meccsek sokkal nehezebbek lesznek.

„City a világ top öt csapatának egyike és a BL a legrangosabb sorozat. Hasonló lesz majd a két mérkőzés a tavalyiakhoz abban, hogy mindkét csapat szereti birtokolni a labdát. Legutóbb Martin Demichelis piros lapja nagyban könnyítette a helyzetünket, anélkül sokkal nehezebb lett volna. Nagyon komolyan készülünk, jól kell majd védekeznünk és kihasználnunk a kiváló támadóink képességeit” – tette hozzá.

A City játékosok nagyon fogadkoztak, és minden bizonnyal szeretnének majd visszavágni a tavalyi kiesésért. Nem lép viszont majd pályára Yaya Touré, mivel eltiltását fogja tölteni, így Manuel Pellegrininek meg kell oldania valahogy az elefántcsontparti középpályás pótlását.

Kedden este kiderül, hogy tud-e nélküle előnyt szerezni a manchesteri gárda.

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:goal.com)