Jump to content

Angol labdarúgás: Jermaine Pennanttal menekülne a Wigan a kiesés elől

2015. 02. 21. 12:16

Twitter oldalán jelentette be a Wigan Athletic, hogy leigazolta a szerződés nélküli Jermaine Pennantot. A kék-fehér csapat a közelmúltban szebb pillanatokat élt meg, hiszen megnyerte az FA kupát 2013-ban, most a Championship 23. helyén szerénykedik.

Jermaine Pennant szerződéséről nem derültek ki részletek, egyelőre annyi biztos, hogy a hátralévő 14 fordulóban a Wigant segíti, mely a tegnapi napon, hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett a Charlton Athletictől. A klub jelenleg a 23. helyen áll, mely a League One-ba való kiesést jelenti, a bentmaradást érő 21. pozíció 6 pontra van, ám az ott tanyázó Brighton egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és ha megnyeri a Birmingham elleni mérkőzését, már 9 pont hátrányt kell mindenképpen ledolgozni a Wigannek.

Jermaine Pennant igazi vándor. Az Arsenalnál nevelkedett, ám az Ágyúsoknál nem tudott sátrat verni, több alkalommal is kölcsönadták. Játszott a Watfordban, a Leedsben, a nevét mégis a Birmingham játékosaként kapták fel, karrierje ekkor indult be. Birminghami jó játékának köszönhetően felfigyelt rá a Liverpool , ahol három szezont töltött el, majd a Portsmouthoz került. Karrierje során megfordult még a Stoke Citynél, a Real Zaragozánál, legutóbbi klubja a Pune City volt Indiában. Hogy a 32 éves játékos megoldás lehet-e az egyre inkább kilátástalan helyzetbe kerülő Wigannél, majd az idő eldönti. Az első lehetőség a bizonyításra kedden a Cardiff City ellen lehet hazai pályán.

(PL)

(forrás: bbcsports.com kép: WiganAthletic twitter oldala)