Jump to content

EL: Kiszenvedte a győzelmet a Liverpool

2015. 02. 19. 22:57

Csütörtök este folytatódtak az Európa Liga küzdelmei: az egyre inkább formába lendülő Liverpool azt a Besiktast fogadta, amelyet épp egy másik angol csapat, az Arsenal búcsúztatott a BL-ből. Ezúttal sem örülhettek a törökök, Balotelli tizenegyesével 1-0-ra nyertek a hazaiak.

Legutóbb 2007-ben, a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozott egymással a két együttes. Akkor 2-1-re nyert Isztambulban a Besiktas, majd alig egy hónappal később a Liverpool 8-0-ra verte a törököket. A vendégek kezdőjében helyet kapott az a Demba Ba, aki a Chelsea és a Newcastle United játékosaként már többször megfordult az Anfield Roadon. Sőt, legutóbbi látogatása alkalmával gólt is lőtt Mignolet-nak, Steven Gerrard emlékezetes labdavesztését követően.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik együttes sem tudta ellenfelére erőltetni akaratát. Egy-egy ziccer adódott mindkét oldalon, ám mind Daniel Sturridge, mind Demba Ba próbálkozását hárítani tudták, így 0-0-val vonultak pihenőre a csapatok.

A 49. percben egy hatalmas védelmi hibát követően a 25 millió fontért igazolt Adam Lallana elé került a labda, aki azonban öt méterről az üres kapu fölé tudta belsőzni azt. Egy óra játék után Rodgers átszervezte együttesét: lejött Joe Allen, Emre Can fellépett a középpályára, és az ő helyére állt be Dejan Lovren. Philippe Coutinhót is lecserélte az északír mester, helyette a múlt héten első bajnoki gólját szerző Mario Balotelli kapott lehetőséget.

Végül meghozta gyümölcsét az átszervezés: a 84. percben Jordon Ibe tört be a tizenhatoson belülre, de buktatta a hazaiak balhátvédje, Ramon Motta. Hosszas vita után végül Mario Balotelli állt oda elvégezni a megítélt büntetőt, és higgadtan értékesítette azt.

A hátralévő időben, bár ment előre becsülettel a Besiktas, egyenlíteni már nem tudott, így a liverpooliak minimális előnnyel utazhatnak Isztambulba.


(la)

(forrás: sportrajongo.hu / fotó: liverpoolfc.com)